KPSS Önlisans tercih kılavuzu yayınlandı mı? (2016)

KPSS Önlisans tercih kılavuzu yayınlandı mı? (2016)

Üniversite'nin 2 yıllık Önlisans bölümlerinden mezun olmuş ve memur olmak için KPSS Önlisans'ın 2016 sınavına girmiş olan binlerce memur adayı, tercih yapabilmek için kılavuzun yayınlanmasını bekliyor. İşte KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu ile ilgili herşey

KPSS sınavlarından Önlisans mezunlarının katılımı ile gerçekleştirilen 2016 KPSS Önlisans Sınavı'nın üzerinden uzunca bir zaman geçti. Uzunca süren bekleyiş geçtiğimiz hafta bitti ve KPSS Önlisans Sonuçları nihayet açıklandı. Sonuçların açıklanması ile birlikte memur olmak isteyen binlerce önlisans mezunu için tercih süreci de yaklaştı.

2016 KPSS Yerleştirme Süreci'nin de açıklanması ile birlikte tercih süreci için de meraklı bekleyiş başladı. Memur olmak isteyenler Tercih Kılavuzunun yayınlanacağı tarihi merak ediyor. Önlisans KPSS Tercihleri ne zaman? KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak? gibi sorular yanıt bulmayı bekliyor.

KPSS Önlisans tercihleri ne zaman yapılacak?

2016 yılında Önlisans mezunları için KPSS Tercihleri;

14 Kasım 2016 Pazartesi günü başlayacak. Tercihler için son tarih ise 23 Kasım 2016 Çarşamba olarak belirlendi.

KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS Önlisans Tercih sürecinin 14 Kasım'da başlaması ile birlikte KPSS Önlisans tercih kılavuzu da ÖSYM'nin sitesinden yayınlandı. Tercih Kılavuzuna ulaşmak için http://www.osym.gov.tr/TR,10271/2016.html adresine girmeniz yeterli olacaktır.

2016 KPSS Önlisans Baraj Puanı var mı?

2016 KPSS Önlisans'da eğer merkez yerleştirmeler söz konusu ise 70 puan barajı yoktur. Fakat burda kurumlar kendileri insiyatif alarak 70 puan'dan aşağı düşmeyebilirler. Özellikle Kurumsal Atamalarda 65 puanın altına düşülmeyeceği söyleniyor. Fakat tercihinizi puanınıza göre makul bir şekilde yaparsınız atanmanız söz konusu olabilir.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.