KPSS Önlisans 2016 Sınav Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Önlisans 2016 Sınav Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanacak?

Kamu Kuruluşlarında memur olmak isteyenlerin katıldığı üzerinden 1 haftadan fazla süre geçen 2016 KPSS Önlisans Sınavı'nın soru ve cevaplarının yayınlanmasının ardından pek çok kişi sonuçlarının da açıklanmasını istiyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak

Memur olma hayalleri kuran 2 Yıllık Üniversite Mezunlarının katıldığı 2016 KPSS Önlisans Sınavı 16 Ekim 2016 Tarihinde saat sabah 09.30'da yapıldı. Sınavın üstünden geçen 1 Haftadan fazla süreye rağmen henüz ÖSYM'den sınav sonuçlarının açıklanması ile ilgili bir açıklama gelmiş değil.

15 Temmuz'da FETÖ'cülerin yaptığı hain darbe girişiminin ertesinde kamuda çalışan FETÖ'cü memurlar ihraç edilmişti. Bu da kamuda bir memur boşluğu doğurmuştu. Bu yüzden KPSS Sınavlarına ilgi de son derece fazla. Büyük bir katılımın olması da sonuçların açıklanmasını biraz geciktirebiliyor.

16 Ekim'de yapılan sınavdan bir kaç gün sonra sınavın soru ve cevapları yayınlanmıştı. Pek çok kişi kendi puanlarını üç aşağı beş yukarı hesap etse de, ÖSYM'den gelecek olan açıklama hala merak ediliyor. Peki 2016 KPSS Önlisans Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS Önlisans 2016 Sonuçları ne zaman açıklanır?

2016 KPSS Önlisans sonuçları henüz açıklanmadı. Maalesef sonuçların açıklanma tarihi ile ilgili de ÖSYM'den bir duyuru yayınlanmış değil. Tahminler sonuçların Ekim Ayı sonu veya Kasım Ayı'nın ilk haftası açıklanacağı yönünde.

Sonuçlar açıklandığı an https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinde ulaşılabilir durumda olacak. Adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve kendilerine ait ÖSYM aday şifresi ile sonuçlarını öğrenebilecek. Ayrıca ÖSYM'nin mobil uygulamalarından da sonuçlara ulaşılabilecek. Online olan dışında hiçbir şekilde öğrenciye başka bir şekilde sonuçlar duyurulmayacak.

Sonuçlar açıklandığı an Risale Haber.com olarak sizlere anında duyuracağız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.