KPSS Öncesi Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

KPSS Öncesi Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

22 Mayısta uygulanacak sınav öncesi ve sonrası mutlaka bilmeniz gerekenleri listeledik.

22 Mayıs tarihi itibariyle Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans ayağı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda milyonlarca aday, kamu personeli olabilmek için ter dökecekler. Memuriyete gidişteki en önemli adım olan KPSS uygulamasında, adayların sınav öncesi ve sonrası mutlaka bilinmesi gerekenleri listeliyoruz. Sınav öncesi çalışma ve stress yönetimi KPSS milyonlarca adayın katılımıyla gerçekleştirilen, halen yeterli sayıda kadro imkanı tanınmayan mağdurların sınavı olarak algılanıyor. Algı doğru ancak başarılı olmamak için de hiç bir sebeb yok.

Başarıyı getirecek en büyük nokta tek bir soru fazla çözmeniz dahi olabilir. Uygulanacak sınavda 1 doğru sizi milyonlarca kişi önüne atabilir. Bu noktada isabetli seçimler yapmak gerekiyor. Tabi bunun içinde başarılı bir çalışma planı ve çalışma sisteminin uygulanmış olması gerekiyor.

Peki sınava 20 gün kala adaylar nasıl çalışmalılar? Sınav öncesi şu içinde bulunduğumuz 20 günlük süreç, bilgi ve algı açısından ne kaparsak kapalım bizi ileriye atacak sürece tekabül ediyor. Çünkü bir çok aday, sınav stresinden ve zaten ne yaparsa yapsın kalıcı bilgi sağlayamayacağı yönündeki eksiklik nedeniyle çalışmayı bırakıyor.

Bu noktada adayların sınavdan 2-3 gün öncesine kadar mümkün mertebe çalışmaya devam etmelerini öneriyoruz. Sınavdan 1 gün öncesinde ise adayların ruhen rahatlamalarına olanak sağlayacak faaliyetler yapmaları gerektiği vurgulanıyor. Sınav sonrası adaylar, neler yapmalılar? Bilindiği gibi milyonlarca aday katılımcı olarak sınavda ter döküyor.

Burada geleceğe etki edecek önemli bir sınava katılım sağlanıyor. Böyle olunca da gerek sınav öncesi gerek sınav sonrası, tüm adaylarda bir tedirginlik ve psikoloji yönünde bazı daralmalar görülüyor. Bu durumdan kurtulmak için mümkün mertebe spor yapmalarını, kendilerine vakit ayırmalarını, aileleriyle vakit geçirmelerini ve en önemlisi sınavdan ve sınav sürecinden uzak duracak faaliyetlerde bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Her ne olursa olsun; sınava katılım sağlandı ve sonuçları bekleyip göreceğiz, artık hiç birşeyi değiştirme lüksümüz bulunmuyor. Bu noktada bahsi geçen farkındalığı yapıp, yaşantımızı sıkıntıya sokmadan hayatımıza devam etmemiz gerekmektedir


KPSS CAFE | KPSS Haber Portalı

22 Mayıs tarihi itibariyle Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans ayağı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda milyonlarca aday, kamu personeli olabilmek için ter dökecekler. Memuriyete gidişteki en önemli adım olan KPSS uygulamasında, adayların sınav öncesi ve sonrası mutlaka bilinmesi gerekenleri listeliyoruz. Sınav öncesi çalışma ve stress yönetimi KPSS milyonlarca adayın katılımıyla gerçekleştirilen, halen yeterli sayıda kadro imkanı tanınmayan mağdurların sınavı olarak algılanıyor. Algı doğru ancak başarılı olmamak için de hiç bir sebeb yok. Başarıyı getirecek en büyük nokta tek bir soru fazla çözmeniz dahi olabilir. Uygulanacak sınavda 1 doğru sizi milyonlarca kişi önüne atabilir. Bu noktada isabetli seçimler yapmak gerekiyor. Tabi bunun içinde başarılı bir çalışma planı ve çalışma sisteminin uygulanmış olması gerekiyor. Peki sınava 20 gün kala adaylar nasıl çalışmalılar? Sınav öncesi şu içinde bulunduğumuz 20 günlük süreç, bilgi ve algı açısından ne kaparsak kapalım bizi ileriye atacak sürece tekabül ediyor. Çünkü bir çok aday, sınav stresinden ve zaten ne yaparsa yapsın kalıcı bilgi sağlayamayacağı yönündeki eksiklik nedeniyle çalışmayı bırakıyor. Bu noktada adayların sınavdan 2-3 gün öncesine kadar mümkün mertebe çalışmaya devam etmelerini öneriyoruz. Sınavdan 1 gün öncesinde ise adayların ruhen rahatlamalarına olanak sağlayacak faaliyetler yapmaları gerektiği vurgulanıyor. Sınav sonrası adaylar, neler yapmalılar? Bilindiği gibi milyonlarca aday katılımcı olarak sınavda ter döküyor. Burada geleceğe etki edecek önemli bir sınava katılım sağlanıyor. Böyle olunca da gerek sınav öncesi gerek sınav sonrası, tüm adaylarda bir tedirginlik ve psikoloji yönünde bazı daralmalar görülüyor. Bu durumdan kurtulmak için mümkün mertebe spor yapmalarını, kendilerine vakit ayırmalarını, aileleriyle vakit geçirmelerini ve en önemlisi sınavdan ve sınav sürecinden uzak duracak faaliyetlerde bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Her ne olursa olsun; sınava katılım sağlandı ve sonuçları bekleyip göreceğiz, artık hiç birşeyi değiştirme lüksümüz bulunmuyor. Bu noktada bahsi geçen farkındalığı yaratıp, yaşantımızı sıkıntıya sokmadan hayatımıza devam etmemiz gerekmektedir. En güncel KPSS haberleri ve personel ilanları için KPSS CAFE mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

==> http://www.kpsscafe.com.tr/kpss-haberleri/kpss-oncesi-mutlaka-bilmeniz-gerekenler-h59170.html

KPSS CAFE | KPSS Haber Portalı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.