KPSS ön lisans ve ortaöğretim sonuçları bekleniyor

KPSS ön lisans ve ortaöğretim sonuçları bekleniyor

ÖSYM tarafından 2014 yılı KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak merakla beklenmeye devam ediliyor. ÖSYM'den açıklama geldi mi?

KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla beklenmeye devam ediliyor. 2014 yılı için KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasını merakla bekleyen adaylar gözlerini ÖSYM'ye çevirdi. ÖSYM tarafından KPSS sonuçları ile ilgili bir açıklama gelmezken sonuçların kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.
 
KPSS sınav sonuçlarının ÖSYM internet sitesinde açıklanması ile beraber 2014 yılı ve bir sonraki KPSS sınavına kadar memur alımlarında kontrol edilecek puanlama sonuçları da adaylar için belli olmuş olacak.
KPSS ön lisans ve ortaöğretim sonuçları açıklandıktan sonra adaylar bu sonuçları ÖSYM internet sitesi üzerinden kontrol edebilecekler. ÖSYM sonuç sayfasında yer alacak KPSS sonuçlarına aşağıda yer alan adresler üzerinden ulaşılabilecek.
 
SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI
 
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 
Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. 
İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır. 
 
Bu sınava katılan adayların öğrenim düzeylerine uygun ilgili yılın KPSS puanları yanında, öğrenim düzeylerine uygun KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları da hesaplanacaktır. Adayların KPSS puanları KPSS kılavuzunda yer alan “Değerlendirme” maddesinde belirtildiği şekilde hesaplanacaktır. Bu sınava katılacak adaylar için öğrenim düzeylerine göre hesaplanacak olan KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları, KPSS sonuç bilgileri içinde yer almayacak, DHBT sonuç bilgileri içinde yer alacaktır.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.