KPSS İçin Son Düzlük ( Uzmanlardan Tavsiyeler )

KPSS İçin Son Düzlük ( Uzmanlardan Tavsiyeler )

Kamu Personeli Seçme Sınavı için son düzlüğe girildi. Uzmanlardan yakınlaşan sınav için uyarılar.

Kamu Personeli Seçme Sınavı için son düzlüğe girildi. Uzmanlardan yakınlaşan sınav için uyarılar. Bilindiği gibi KPSS başvuru kılavuzu 17 mart 2016 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yayımlandı. Yayımlanan başvuru kılavuzunda adayların her sınav için 55 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecekleri belirtildi. Ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları 31 Mart 2016 tarihinde sona erdi. KPSS 22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Adaylar için KPSS hakkında son düzlüğe girmiş bulunmaktayız. Uzmanlar tarafından adayların son düzlüğe girmesi hakkında bazı uyarılar geldi. Kamu Personeli Seçme Sınavı Kamu Kurum ve Kuruluşlarında memur personel olarak çalışmak isteyen adayların vazgeçilmez noktası haline geldi. Bu bağlamda sınava girecek adaylar sınav hakkında stres ve kaygı yaşıyorlar. Uzmanlar bu sınav kaygısı ve sınav stresi hakkında bir çok açıklama ve uyarılarını yayımladılar. Adayların dikkat etmesi gereken hususların başında sınava bir kaç hafta kala stresten ve kaygıdan dolayı çalışma düzenlerini değiştirmemeleri şeklindedir. Öncelik olarak son zamanlarda adayların yapması gerekenler sağlıklarına dikkat etmeleri, kaygı ve stresten kurtulmaları, uyku düzeni ve ders çalışma planlarından sapmamaları gerekiyor. Bu etmenler sınava girecek adaylar için önemli hususlardır.

Uyku düzeni sınav gününe kadar sağlandığı takdirde adaylar sınav gününde dinç ve dikkatli bir şekilde sınavlarına girecekler. Uyku düzeni yapmayan adayların sınav zamanında dikkat dağınıklığı yaşaması kaçınılmazdır. Daha sonra adayların dikkat etmesi gereken hususlardan bir diğeri ise sağlık. Adayların sağlık konusunda beslenme konusunda en çok dikkat etmeleri gereken günlerdeyiz. Sınav zamanına kadar dikkat edilmesi ve düzenli beslenmeye önem verilmesi gerekmektedir. Ayrıca sınav zamanına kadar çalışma planlarından sapmamaları gerekiyor. Sınav çalışma planı doğrultusunda hareket edilip sınav kaygısına düşülmemesi gerekmektedir. Bizler kpsscafe.com.tr olarak Kamu Personeli Seçme Sınavına girecek tüm adaylara başarılar dileriz.

KPSS CAFE | KPSS Haber Portalı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.