Kozan'da 37 Kişi Daha Osmanlıca Öğrendi

Kozan'da 37 Kişi Daha Osmanlıca Öğrendi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat VakfI işbirliğiyle Türkiye genelinde açılan Osmanlıca kurslarına, Adana'nın Kozan ilçesinde de yoğun ilgi gösteriliyor.2012 yılında 55'i Mayıs-Haziran, 81'i Ekim-Aralık aylarında...

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat VakfI işbirliğiyle Türkiye genelinde açılan Osmanlıca kurslarına, Adana'nın Kozan ilçesinde de yoğun ilgi gösteriliyor. 2012 yılında 55'i Mayıs-Haziran, 81'i Ekim-Aralık aylarında açılan kurslarda olmak üzere toplam 136 kişi Osmanlıca öğrendi. Kozan Halk Eğitim Merkezi'nde dün akşam düzenlenen törenle 37 kursiyere daha sertifika verildi.

Hayrat Vakfı Kozan Temsilcisi Gazi Sevil, yaptığı açıklamada, "Osmanlı'nın torunları olarak, Osmanlı'dan bize kalan dil ve kültür hazinesinin mirasçılarıyız. Bu mirası hususen genç kuşaklara ulaştırmaya kararlıyız. Kurslarımız yıl boyu devam edecektir. 1. ve 2. seviye kurslarımıza başvuru internetten 'www.osmanlicaegitim.com' sitesine veya Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne form doldurup teslim etmek suretiyle yapılmaktadır. Osmanlıca öğrenmeye değerli vakitlerini ayıran tüm kursiyerlerimize müteşekkiriz." dedi.

Haberler