Köyü basarak tarım arazilerini ateşe verdi ler

Köyü basarak tarım arazilerini ateşe verdi ler

Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde Filistinlilere ait bir köyü basarak tarım arazilerini ateşe verdiği bildirildi.

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa avlusuna girerek, mescitte bulunan Filistinlileri çıkarmaya çalıştığı bildirildi.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail polisi, Mescid-i Aksa avlusuna girerek, avlu içerisindeki Kıble Mescidi'nde bulunan Filistinli gençleri çıkarmaya çalıştı. Polis, Kıble Mescidi kapısında bekleyerek içeridekileri çıkmaya zorlarken, gençler ise çıkmamakta ısrar etti.

Gençlerin, İsrailli Yahudi yerleşimcilerin, Aksa'ya yönelik baskınlarını ve saldırılarını önlemek amacıyla burada kalmak istediği ifade edildi.

Kudüs'te üç İsrailli bıçaklı saldırıda yaralandığı

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kudüs'te bıçaklı saldırıya uğrayan 3 İsraillinin yaralandığını belirterek, "Arap bir şüpheli tarafından düzenlenen terör saldırısına polis karşılık verdi. Polis teröristi olay yerinde vurdu ve çevreyi kuşatma altına aldı" ifadelerini kullandı.

Rosenfeld, olayda yaralanan Yahudilerin, tedavi altına alındığını ve polisin olayın gerçekleştirildiği bölgede arama başlattığını söyledi.

Ülke basınında yer alan haberlerde ise saldırıyı düzenlediği iddia edilen Filistinlinin "olay yerinde öldürüldüğü, bıçaklanarak yaralan Yahudilerden birinin ise durumunun ağır olduğu" bilgisine yer verildi. 

"Köyü basarak tarım arazilerini ateşe verdiler"

Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde Filistinlilere ait bir köyü basarak tarım arazilerini ateşe verdiği bildirildi.

Nablus'un güney kesimindeki Burin köyünde Köy Meclisi Başkan Yardımcısı Hıtam en-Neccar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yüzden fazla Yahudi yerleşimci, çeşitli taraflardan köyü basarak, tarım arazilerini yaktı, vatandaşların evlerine saldırdı. İsrail askerleri, köye gelerek Yahudi yerleşimcileri korudu ve arazilerin ateşe verilmesinin ardından çıkan yangını söndürmeye çalışan Filistinlileri engelledi" dedi.

Neccar, askerlerin yangının söndürülmesine izin vermemesi sonucu yangının büyüdüğünü ve bölgedeki Zeytin ağaçlarına kadar ulaştığını belirtti.

Olayın ardından Filsitinli gençler ile İsrail askerleri arasında arbede yaşandığını ifade eden Neccar, askerlerin, duruma tepki gösteren gençlere, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale ettiğini dile getirdi.

Neccar, müdahale sırasında bazı gençlerin plastik mermi ile yaralandığını, bazılarının da gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi atlattığını belirtti.

Batı Şeria’da önceki gün 2 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinden bu yana yerleşimciler, Filistinlilere yönelik saldırılarını arttırdı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.