Köylüler telefonla konuşabilmek için çatılara çıkıyor

Köylüler telefonla konuşabilmek için çatılara çıkıyor

Bitlis’te köylerinde telefon çekmeyen köylüler, telefon görüşmesi yapabilmek için çareyi ya yüksek evlerin çatılarına çıkmakta ya da yüksek tepelere çıkmakta buluyor.

Dağlık alanda yer alan Bitlis merkeze bağlı yaklaşık 50 haneli Geçitbaşı köyü ve civar 10 köyde cep telefonu şebekeleri çekmiyor. Köylüler, bu sorunu çözmek için az da olsa şebekenin çektiği evlerin çatıları ya da yüksek tepelere çıkmak zorunda kalıyor. Acil durumlarda telefon görüşmeleri yapmak isteyen köylüler hep birlikte evlerin damlarına çıkıyor. Köylüler, yetkililerden şebeke sorunlarının çözülmesini istiyor.

Bir türlü çekmeyen telefon şebekeleri yüzünden mağdur durumda olduklarını söyleyen köy sakinlerinden Ali Kaya, operatörlerin her gün televizyon reklamlarında şebekelerinin 4 çeker olduğunu anlattığını, ne hikmetse köylerinde durumun farklı olduğunu söyledi. Köylerinde şebekenin 1 seviyesinde bile çekmediğine vurgu yapan Kaya, “Köylüler olarak çok mağdur durumdayız. Sadece yaklaşık 50 haneli bizim köyümüzde, değil civar 10 köyde durum böyle. Artık durum öyle bir hale geldi ki yaz kış demeden telefonla görüşebilmek için gün boyunca evlerimizin damını mesken tutmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

Köylülerden Ferhat Yürek ise mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederek, “Bizler defalarca ilgili yerlere başvurduk. Ancak sorunumuza herhangi bir çözüm bulunmadı. Hal böyle olunca da köylüler olarak şebekelerin az da olsa çektiği tek yer olan çatılara çıkmak zorunda kalıyoruz. Hadi yazın sıkıntı olmuyor, ancak kış aylarında telefonla görüşeceğiz diye neredeyse damlarda donup kalacağız. Geçekten sorun çok büyük. Bu nedenle ilgililerin sesimize kulak verip bizim bu şebeke sorunumuzu çözmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“NE 4 NE DE 5 ÇEKENDEN DEĞİL 1 ÇEKENDEN İSTİYORUZ”

Her gün televizyon kanallarında şebekelerle ilgili reklamlar yapılarak, “şebekemiz 4 çeker, 5 çeker” denildiğini, ancak başta köyleri olmak üzere çevrede bulunan yaklaşık 10 köyde şebekenin 1 bile çekmediğini söyleyen Ercan Geçit ise “Bizler reklamlardaki gibi 4 çeken-5 çeken şebekeden istemiyoruz. Sadece görüşme yapabileceğimiz 1 çeken şebekemiz de olsa bizim için yeterli olacaktır.” diye konuştu.

Köylüler, son olarak 10 köyün toplamında yaklaşık bin civarında telefon kullanıcısı olduğuna vurgu yaparak, GSM operatörlerinden hangisi köy baz istasyonu kurarsa tüm aboneler olarak o GSM operatörüne geçmeye hazır olduklarını ifade ediyorlar.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.