Köylere klimalı tabut hizmeti!

Köylere klimalı tabut hizmeti!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde yapılan proje kapsamında 11 köye klimalı tabut verildi.

Erbaa Belediyesi ve Erbaa Dernekler Federasyonu (ERDEF), ilçe merkezine uzak mesafede bulunan köylerde cenaze işlemleri sırasında yaşanan sıkıntılardan yola çıkarak ortak bir proje gerçekleştirdi. Erbaa Belediyesi ve ERDEF tarafından satın alınan 11 adet klimalı tabut, Erbaa Büyük Camii avlusunda Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Mikail Altıntaş, Erbaa Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Akbulut ve dernek başkanlarının katılımıyla teslim edildi. Erbaa Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Akbulut, şehir merkezine uzak köylerde bu sistemin gerekli olduğunu kaydetti. Akbulut, yaklaşık 55 bin Erbaalı'nın İstanbul'da yaşadığına dikkat çekerek, “Erbaa'da vefat eden yakınlarımız bir gün sonra defnedilmek zorunda kalıyor. Çünkü gurbette yaşayan akrabaların gelmesi gerekiyor. Cenazeler ya hastanelerin morglarına ya da camilerdeki morglara konuluyor. Bu imkanı bulamayan yerler için bu sistemi düşündük. Belediye Başkanımız Hüseyin Yıldırım İstanbul'a geldiğinde ortak konuşmayı ortak projeye dönüştürdük. Ücretlerin yarısını derneklerimiz, yarısını belediyemiz karşıladı. Bu tabutlar için talep geldikçe talebi karşılamaya çalışacağız" dedi.

Başkan Hüseyin Yıldırım ise vatandaşların genelde cenazelerin evde kalmasını istediğine dikkat çekerek, “Bu sebeple biz Erbaa Belediyesi olarak 4 adet klimalı tabut almıştık. Daha sonra ERDEF yönetiminden bize 'Ortak bir çalışma yapsak. Belli köylerimiz var talep eden' demişlerdi. Biz de göreve geldiğimiz günden beri derneklerimizi destekliyor, sıkıntılarına ortak oluyoruz. Bu tabutların maliyetinin yarısını biz karşıladık, yarısını derneklerimiz karşıladı. Ortak bir çalışma ve bu çalışmaların bir başlangıcı oldu aslında. Şu anda 11 adet köyümüze dernekler aracılığıyla klimalı tabutlar hediye edilecek. Yüzü soğuk bir durum. Ancak en azından cenazelerde vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilmiş olacak. Derneklerimize, muhtarlarımıza, emek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Mikail Altıntaş ise, Dernekler Federasyonu ve Erbaa Belediyesi arasında önemli bir bağ ve önemli bir çalışma gerçekleştiğini ifade ederek, “Ben kendilerini tebrik ediyorum. Ölümün yüzü soğuktur. Klimalı tabutlar sıcak havalarda cenazelerde büyük bir ihtiyaç." dedi.

Konuşmaların ardından klimalı tabutlar Büyük Camii bahçesinde köy muhtarları ve dernek başkanlarına teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.