Köy çocukları yararına kitap kumbarası kuruldu

Köy çocukları yararına kitap kumbarası kuruldu

Siirt Zübeyde Hanım Lisesi Okul Müdürü İdris Yolbaş’ın girişimleriyle köy okullarında okuyan öğrenciler yararına kitap kumbarası oluşturuldu.

Siirt Valisi Bahadır Yörük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fethi Suay, Zübeyde Hanım Lisesi Okul Müdürü İdris Yolbaş çok sayıda öğrenci ve vatandaşların katılımıyla Güres caddesinde bir tören düzenlendi.

Bu tür eğitim çalışmalarını desteklediklerini belirten Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, projenin, kitap okuyamayan ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına olduğunu söyledi. Projede dikkat çekmek istedikleri hususun kitap okumanın tabana yayılmasını sağlamak olduğu belirten Yörük, “Halkımız ve öğrenciler arasında kitap okumanın yaygınlaştırılmasını sağlıyoruz. Emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve Okul Müdürümüz İdris Yolbaş’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Siirt’in değişik noktalarına 3 kitap kumbarası kurduklarını belirten Okul Müdürü Yolbaş, “Daha önce 11 köy okulu öğrencilerine kitap desteğinde bulunduk. Ancak talep artınca bu kez projeyi Siirt geneline uyarlayarak kitap kumbarası kurduk.” dedi. Duyarlı vatandaşlara da seslenen Yolbaş, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek için evlerde okumuş veya raflarda tozlanmaya terk edilmiş kitapların bağışlanması çağrısında bulundu.

Siirt Üniversitesi, Güres Caddesi ve Zübeyde Hanım Lisesi binası önünde 3 ayrı noktada kurulan kitap kumbarasının yıl sonuna kadar kalacak. Düzenlenen etkinlik, okul öğrencileri ve vatandaşların kumbaraya kitap atmasıyla sona erdi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.