Kosova'daki camilerde Soma için hutbe okundu

Kosova'daki camilerde Soma için hutbe okundu

Kosova'nın hemen hemen tüm camilerinde Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle hutbe okundu.

Kosova İslam Birliği tarafından hazırlanan ve bugün Cuma namazında okunan hutbede 'Dünya imtihan yeridir' konusu işlendi. Kosova'nın başkenti Priştine'nin Osmanlıdan kalan Alaeddin Camiisi'nde hutbenin okunmasından önce cami imami tarafından verilen vaazda da, Soma'da çok sayıda işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Kosovalı Müslümanların da büyük üzüntü içinde olduğu belirtildi. "En ağır anlarda Kosova'nın hep yanında olan Türkiye halkının acılarını paylaşıyoruz" ifadesini kullanan cami imamı Bejtullah Gashi, ölenlere Allah'tan rahmet, ölenlerin yakınlarına sabırlar diledi.
Okunan hutbede, bu dünyanın imtihan yeri olduğu, ölen madencilerin de Allah yolunda öldüğü belirtilerek ekmek için, ailesi için zor şartlarda çalışan madencilerin hak yolunda can verdiği kaydedildi. Yüreklerin, maden faciasında hayatını kaybeden evlatları için yandığı, yüzlerce insanın evlerine çocuklarına ekmek götürmek için toprağın bağrında can verdiği belirtilerek, ateşin bütün Türk milletinin bağrına düştüğü kaydedilen hutbede, Kosova'nın, Kosova halkını her daim kucaklayıp destekleyen Türk halkı ile dayanışma içinde olduğuna vurgu yapıldı. Okunan hutbenin ardından Cuma namazı kılındı.
Cuma namazına katılan Prizren İslam Birliği Başkanı Lütfü Balık, Soma'da yaşanan acının Kosova'da da yankılandığını belirterek, "Kosova İslam Birliği'nin talimatıyla Kosova'da bütün camilerde Cuma namazından önce Yasin-i Şerif okunmuştur, dualar edilmiştir, hutbeyle cemaat bilgilendirilmiştir. Vefat edenlerin Allah mekanlarını cennet eylesin, ailelerine sabırlar ihsan eylesin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, o aziz millete, o aziz vatana Kosova'dan başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.
Alaeddin Camii İmamı Bejtullah Gashi'de, Türkiye'de yaşanan maden faciasında işçilerin hayatlarını kaybetmesinden dolayı çok büyük acı duyduklarını belirtti. "Biz Kosova'nın tüm camilerinde okuduğumuz hutbe aracılığıyla çocuklarını yetim bırakarak cennete giden madencilere Allah'tan rahmet diledik" şeklinde konuşan imam Gashi, Kosovalı müminlerden Türkiye'deki Müslümanlara kalbin en derinliklerinden başsağlığı ve ölenlerin yakınlarına sabırlar dilediklerini ifade etti.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.