Kosova'da Ramazan hazırlıkları başladı

Kosova'da Ramazan hazırlıkları başladı

Nüfusun yüzde 95’ini Müslümanların oluşturduğu Kosova’da Ramazan hazırlıkları başladı.

Kosova İslam Birliği Başkanlığı, camiler ve ana caddelere “Hoş Geldin Ramazan” yazılı afişlerini astı. Kosova’da vatandaşlar Ramazan  hazırlıkları için özelikle kent pazarlarına akın etmeye başladı.
 
Ramazan  alışverişine çıkan vatandaşlar İmsakiye, yiyecek Türkiye’den getirilen hurma, zeytin gibi ürünlere rağbet gösterdi. Kent pazarında zeytinin kilosu 3 ila 7 euro arasında satılırken, hurmanın kilosu 5 ila 8 euro arasında satılıyor.  Domates 50 ila 70 cent arsında satılırken, biberin kilosu 70 centten alıcı buluyor. Geçen yıla kıyasla fiyatlarda artışın az olması nedeniyle vatandaşlar memnun .
 
RAMAZAN PİDESİNİN FİYATI DA BELLİ OLDU
 
Fırıncılar Birliği, bugün Ramazan pidesinin fiyatlını da belirledi. 20 gramlık pide 15 centten satılacak. Fırıncılar, iftar ve sahur için devamlı taze pide hazırlayacak. Ramazanın ilk iki gününün hafta sonuna rastlamasıysa devlet kurumlarında çalışanları sevindirdi. Çünkü Ramazanın ilk günlerinde aileleri ile beraber olacaklarını ifade ettiler. Bu arada Ramazan için gurbetçiler, Kosova’ya  geliyor.
 
KOSOVA İSLAM BİRLİĞİ BAŞKANI  NAİM TIRNAVA VATANDAŞLARININ RAMAZAN’INI KUTLADI
 
Kosova İslam Birliği Başkanı Müftü Naim Tırnava,  Ramazan ayının başlaması vesilesiyle,  İslam Birliği adına tüm vatandaşların Ramazanını kutlayarak,  bu ayın kötülüklere karşı zafer ayı olmasını diledi. Naim Tırnava , Ramazan boyunca , Irak ve Suriye’de silahların susmasını, barışın hüküm sürmesi temenni etti.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.