KOSGEB kredilerine göz diktiler

KOSGEB kredilerine göz diktiler

Çağrı merkezleri üzerinden işletmeleri aratan dolandırıcılık çetesinin, "KOSGEB'ten destek çıkaracağız. 300-500 bin lira desteğiniz hazır." diyerek girişimcileri kandırdığı ortaya çıktı.

KOSGEB'in girişimcilik eğitiminin ardından yeni işletme açmak isteyenlere verdiği 50 bin lirası hibe 100 bin lirası da 2 yıl sonra 24 ay taksit halinde ödemeli faizsiz kredi, dolandırıcıları harekete geçirdi.

KOSGEB İstanbul İkitelli Müdürü Özay Cebeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOBİ'leri ve yeni girişimcileri dolandıran birtakım çetelerin olduğunu ifade ederek, çağrı merkezi üzerinden işletmeleri aratıp, mesaj attıran çete elemanlarının "KOSGEB'ten destek çıkaracağız. 300-500 bin lira desteğiniz hazır." diyerek, girişimcileri kandırdığını söyledi.

Sadece kargo masrafı ödeyerek, içinde bazı evrakların olduğu bir paketi işletmeye gönderen dolandırıcıların, işletmeciden de kargo görevlisine 500-600-800 lira civarında para vermesini istediklerini belirten Cebeci, "Girişimci bir süre sonra dolandırıldığını anlıyor. Banka üzerinden para transferi yapılmadığı için bir delil de olmuyor. Çağrı merkezlerindeki çalışanları da kandırıyorlar." dedi.

"Bu simsarlara paralarını kaptırmasınlar"

Girişimcilerin ve KOBİ'lerin bu tür mesajlara ve telefonlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Cebeci, şu uyarılarda bulundu:

"KOSGEB hiç bir zaman bir girişimciyi arayıp 'Paran hazır.' demez. Desteklerimiz KOSGEB'in internet sitesinde şeffaf bir şekilde açık. Bu tarz uygulamayla karşılaştıklarında en yakın KOSGEB birimine başvursunlar. Kesinlikle bu çetelere, simsarlara paralarını kaptırmasınlar."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.