Koruyucu ailenin sevgisi Özge'yi iyileştirdi

Koruyucu ailenin sevgisi Özge'yi iyileştirdi

Eskişehir'de doğuştan işitme ve yüzde 95 görme engeli olan Özge bebeğin hayatı, koruyucu aile sayesinde değişti.

Eskişehir'de doğuştan işitme ve yüzde 95 görme engeli olan Özge bebeğin hayatı, koruyucu aile ile tamamen değişti. Koruyucu aileye bir yaşında verildiğinde işitme ve görme engelli olduğu ortaya çıkan ve bugün 3 yaşında olan Özge, gösterilen ilginin de etkisiyle konuşmaya başladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, iki erkek çocuğu bulunan Serpil Öztürk, yaklaşık 2 yıl önce bir kız çocuğu evlat edinmek istedi.

Öztürk, bu kararını eşi ve çocuklarıyla paylaştı. 

Öztürk ve ailesi, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurdu. Prematüre bir bebek olan Özge'nin koruyucu aileliğini üstlenen Öztürk ailesi, bir süre sonra bebeğin sağlık problemleriyle karşılaştı.

Bebeğin, bazı hareketlere tepki vermediğini fark eden Serpil Öztürk ve ailesi, engellerin sevgiyle aşılabileceğine inanarak Özge'ye sahip çıktı.

"Zorlukları sevgi ve ilgiyle aşıyoruz"

Serpil Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özge'nin 1,5 yıldır yanlarında olduğunu söyledi.

Prematüre bebek olduğu için ilk zamanlar Özge'nin sağlık problemleriyle karşılaştıklarını, ilk geldiğinde konuşmaya ve yürümeye tepkiler vermediğini anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"O açıdan eşim ve çocuklarım çocuğun bakımı konusunda tedirginlik yaşadı ama ben sevgi ve ilgiyle bütün engelleri aşacağımızı, çocuğa sağlık yönünden de yardımcı olacağımızı düşündüm. Özge'nin görme ve işitme engeli vardı.

Aynı zamanda kalbinde üç delik olduğu söylendi. Yapılan kontrollerde şimdi kalbindeki o üç deliğin tek deliğe düştüğü söylendi.

Biz çok zorluklar yaşamamıza rağmen sevgi ve ilgiyle hepsini aşıyoruz. Şu anda çok güzel konuşuyor ve cümle kurmaya başladı. Özge'yi dışarıdan biri gördüğü zaman görme engelli olduğunu fark edemiyor."

"Koruyucu aileyi herkese öneriyorum"

Öztürk, Özge'yi ellerinden geldiğince en iyi şekilde yetiştirmek istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Özge, engelli olduğu için evlatlık verilemiyor.

Özge bizde, koruyucu ailede şu anda ve bizde kaldığı sürece de inşallah mutlu bir şekilde büyüteceğiz. Koruyucu aileyi herkese öneriyorum.

Böyle şeyler anlatmakla değil yaşamakla görülür.

Diğer çocuklarımla arasında bir fark yok.

Hep kız çocuğum olsun isterdim.

İnanın 'kendi çocuklarımdan fazla seviyorum' desem yalan olmaz. Özge yabancı bir çocuk gibi gelmiyor.

Eğitimi için geleceğe dair planlarımız var. Onu okutup topluma, kendisine çok yararlı bir kız çocuğu olarak büyütmek istiyoruz."

Sevgi iyileştirdi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ise Sosyal Hizmet Uzmanı ve yetkililerin tespitleriyle Özge'nin gelişim sürecini takip ettiklerini söyledi.

Özge'nin ailenin birebir ilgi ve sevgisinin etkisiyle gelişim alanlarında olumlu yönde değişiklikler ve ilerlemeler olduğunu vurgulayan Aydın, "Korunma altındayken duyma yetisi de zayıf olan çocuk aile yanına yerleştirildikten sonra duyma yetisinde güçlenme olmuş ve duyma sorununun olmadığı 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.