Koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı 5 bine yaklaştı

Koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı 5 bine yaklaştı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen tanıtım ve yaygınlaştırma amaçlı toplantılar sonucunda, koruyucu aile hizmeti kapsamındaki aile ve çocuk sayısında artış sağlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gönüllülük kavramı ve farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması amacıyla gerçekleştirilen "Gönül Elçileri Projesi"nin alt projesi olan koruyucu aile hizmeti, ilk olarak Ankara'da başlatılmıştı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen tanıtım ve yaygınlaştırma amaçlı toplantılar sonucunda, koruyucu aile hizmeti kapsamındaki aile ve çocuk sayısında artış sağlandı. Buna göre, bu hizmetten yararlanan aile sayısı 3 bin 992'e, çocuk sayısı ise 4 bin 855'e yükseldi. Geçen yıl bu rakam, 3 bin 720 aile yanında 4 bin 506 çocuk olarak kayıtlara geçmişti.

Masrafları devlet karşılıyor

Koruyucu aile sayısında ilk sırada yer alan İstanbul'da 378 koruyucu aile bulunuyor. İstanbul'u 291 koruyucu aile ile İzmir, 223 koruyucu aile ile de Ankara takip ediyor.

Hizmet kapsamında koruyucu ailelere birçok imkan sağlanıyor. Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalarına karşılık talepte bulunan ailelere, çocuk başına net ödeme yapılıyor. Engelli çocuklar için ise aylık bakım ödemesi yüzde 50 oranında artırılarak uygulanıyor.

Yıl sonu itibarıyla 5 bin çocuğun koruyucu aile hizmetinden yararlandırılması hedefleniyor.

Koruyucu aile hizmeti kapsamında aile sayısını artırmak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine, afiş, broşür ve kitapçık hazırlanarak dağıtılıyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.