Korunan çocukların yaz kampı: Dinimi öğreniyorum

Korunan çocukların yaz kampı: Dinimi öğreniyorum

Devlet koruması altındaki 12-16 yaş grubu çocuklar için düzenlenen yaz kampında çocuklarını 'dinimi öğreniyorum' başlığı altında manevi değerlerini kazanması hedefleniyor

Üç bakanlığın ortak projesi kapsamında devlet koruması altındaki 12-16 yaş grubu çocuklara yönelik dini eğitim içeren “Değerler Kampı” düzenlenecek. 9-15 Temmuz tarihlerinde erkek çocuklar Kırşehir’de kızlar ise Kastamonu’da toplanacak...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı, devlet koruması altındaki 12-16 yaş arasındaki çocuklara yönelik ilk kez “Dinimi Öğreniyorum”, “Peygamberimi Tanıyorum”, “Namaz Dualarını Okuyorum” gibi konu başlıklarını içeren bir yaz kampı organizasyonunu hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

Organizasyon kapsamında Kırşehir Kaman kampı için sadece erkek çocuklara yönelik 264 kişilik, Kastamonu Yolkonak kampı için ise sadece kız çocuklara yönelik 220 kişilik kontenjan ayrıldı.

Bakanlık seçecek

9-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak kampa katılacak çocuklar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca belirlenecek ve ulaşımları sağlanacak. Programı ve verilecek eğitimleri ise Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen eğitimciler üstlenecek.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün illere gönderdiği yazıda, kamplara katılacak çocuklara program hakkında genel bilgilendirme yapılarak gönüllü katılımlarının sağlanması, başvurulan kamp yerlerine ciddi bir mazeret olmadıkça mutlak surette katılımın sağlanması, önceki yıllarda bu kamplara katılmamış çocuk/gençlere öncelik verilmesi istendi. Ayrıca her 9 çocuk ve gence yalnızca bir personelin refakat edeceği belirtilen yazıda, refakat edecek personelin çocuk ve gençlerin sorumluluğunu alabilecek tercihen idareci veya meslek elemanları arasından seçilmesi talep edildi.

‘Dinimi öğreniyorum’

Diyanet’ten edinilen bilgiye göre, 1 hafta sürecek Kırşehir ve Kastamonu kamplarında “Dinimi Öğreniyorum”, “Peygamberimi Tanıyorum”, “Namaz Dualarını Okuyorum”, “Arkadaşlarımla Paylaşıyorum”, “Dostluk ve Kardeşlik İlkelerini Öğreniyorum”, “Çevremi Temiz Tutuyorum” başlıklarından oluşan programlar yapılacak. Ayrıca doğa yürüyüşü, badminton, okçuluk, paintbal gibi spor etkinlikleri, sinema saatleri, geziler, piknik ve el sanatları kursları yapılacak.

Diyanet yetkilileri, gerçekleştirilecek kampla öğrencilere “milli, manevi ve toplumsal değerlerin kazandırılması, öğrencilerin olumsuz davranış ve etkilerden korunabilmesinin” amaçlandığını kaydetti.

“Değerler Kampı” için hazırlanan program ve eğitimler, Diyanet’in görevlendireceği eğitimciler tarafından verilecek.

Milliyet - Ayşegül Kahvecioğlu

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.