Koronavirüs ile mücadelenin en iyi örneği camiler oldu

Koronavirüs ile mücadelenin en iyi örneği camiler oldu

Camilerde, önlemler en iyi şekilde uygulandı

Son günlerde Türkiye genelinde artan koronavirus (Covid-19) vakalarının ardından yeni kısıtlamaların gelebileceği konuşulurken, özellikle tatil bölgelerinde Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yetkililerin uyarılarına rağmen salgına karşı önlemlerin yeterince alınmaması vakaların artmasına neden oldu.

Halk otobüslerinde, kalabalık alanlarda ve özellikle plajlarda virüse karşı tedbirlerin uygulanmadığı ve önlemlerin hiçe sayıldığı görüldü. Ancak camilerdeki kısıtlamanın kalkması ile ilk günden beri kılınan namazlarda cemaatin maske ve sosyal mesafe kuralına ciddi şekilde uyması, covid-19 ile mücadelede camileri en iyi örnek haline getirdi.

Türkiye genelindeki camilerde alınan tedbirler birçok alanda örnek gösterilirken, daha önce camilerde namaz kılınmasına itiraz edenlerin, tatil bölgelerindeki plajlarda tedbirsiz şekilde tatil yapmaları dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri tarafından Türkiye genelindeki camilerde uygulanan tedbirler covid-19 ile mücadelede örnek olurken, vakit ve cuma namazı için camiye gelen cemaatin, abdestlerini ev ve işyerlerinde alması, seccade ve maske ile camiye gelmesi, camide sosyal mesafe kuralına uyarak ibadetlerini yapması büyük takdir topluyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.