Korkutan yer kabuğu çatlakları

Korkutan yer kabuğu çatlakları

Konya'nın Karapınar İlçesi'nde sık görülen obruk oluşumlarının ardından biri kara yoluna 300 metre uzaklıktan başlayıp paralel olarak yaklaşık 500 metre devam eden, diğeri iç bölgelerde 1000 metre karelik alanı kaplayan yer kabuğu çatlakları oluşma başlad

Derinliği 1- 1.5 metre arasında değişen çatlaklar incelemeye alınırken, yetkililer bölgeye yaklaşılmamasını istedi.

Toprağın çökmesiyle meydana gelen doğal çukur olarak bilinen obruk oluşumlarının sık görüldüğü Konya'nın Karapınar İlçesi'nde 2 ayrı bölgede yer kabuğunda yeni çatlaklar oluşmaya başladı. İlçe merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan Apakkaşı Mevkii'nde Konya-Karapınar karayoluna yaklaşık 300 metre uzaklıktan başlayıp paralel olarak iç bölgelere yaklaşık 500 metre devam eden yeni çatlaklar oluştu. Derinliği 1- 1.5 metre arasında değişen yer kabuğu çatlaklarının genişliğinin 20-70 santimetre arasında değiştiği görüldü.

İlçeye 14 kilometre uzaklıkta bulunan Samuk Yaylası yakınlarında da yine derinliği 1- 1.5 metre ve genişliği 20- 70 santimetre arasında değişen yaklaşık 1000 metrekarelik alanda yeni yer kabuğu çatlakları tespit edildi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Konya Toprak Su ve Çölleşmeyle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürü Ali Çarkacı yeni çatlakların oluştuğu bölgelerde incelemelerde bulundu. Çatlakların ürkütücü olduğunu belirten Belediye Başkanı Yaka, çevrede geniş önlem alınması ve söz konusu bölgeye kimsenin girmemesi için uyarıcı levhaların yazılması yönünde Zabıta Müdürü Süleyman Ekmekçi'ye talimat verdi. Ayrıca yeni oluşan çatlaklarla ilgili Maden Teknik Arama Bölge Müdürlüğü yetkililelirine de bilgi verileceğini ekledi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.