Korkunç virüs deve sütünden geçiyor

Korkunç virüs deve sütünden geçiyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suudi Arabistan'da görülen MERS virüsüyle ilgili, "Bu virüs deve sütünden geçiyor.

 Biz umre organizasyonu yapan turlarımızdan deve çiftliklerine tur düzenlememeleri, hacı adaylarımıza çiğ deve sütü ikramı yapılmamasını, hacı adaylarımızdan da çiğ deve sütü içmemelerini talep ediyoruz" dedi.
 
Suudi Arabistan'da görülen mers virüsüyle ilgili bir soru üzerine Müezzinoğlu, virüsün Türkiye'den eşiyle birlikte giden bir vatandaşa da bulaştığını hatırlattı. Müezzinoğlu, "Umreye giden vatandaşımızın sağlık durumu, şu anda bir sorun yok, gayet sağlıklı. Ama gerek Diyanet İşleri Başkanlığıyla birlikte, gerekse Sağlık Bakanlığı olarak bu anlamda öncelikli olarak önceki gün de kamuoyuna açıkladığımız konu şu anda panik yapacak, olağanüstü bir durum söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Tedbir alma görevlerinin bulunduğunu dile getiren Müezzinoğlu, virüsün, deve, deve sütü ile yarasadan geçtiğini bildirdi. Müezzinoğlu, "Biz umre organizasyonu yapan turlarımızdan deve çiftliklerine tur düzenlememeleri, hacı adaylarımıza çiğ deve sütü ikramı yapılmamasını, hacı adaylarımızdan da çiğ deve sütü içmemelerini talep ediyoruz" diye konuştu.

Konuyla ilgili bilinçlendirmeyi Diyanet İşleri Başkanlığıyla yapacaklarını belirten Müezinoğlu, vatandaşlardan el temizliğine ve hijyene dikkat etme konusunda uyarı da bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.