Korku, dini değerlerden mi Said Nursi'den mi?

Korku, dini değerlerden mi Said Nursi'den mi?

Eğitim, Hürriyet gazetesinin dikkatini çekerken, gazetenin eğitime mi eğitimi verecek vakfa mı karşı olduğu netleşmedi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hizmet Vakfı arasında geçen temmuzda imzalanan protokol ile okullarda değerler eğitimi verilecek.

Eğitim, Hürriyet gazetesinin dikkatini çekerken, gazetenin eğitime mi eğitimi verecek vakfa mı karşı olduğu netleşmedi. Ancak hazırlanan 39 sayfalık kitapçıkta Kur'an ve hadislerden sıklıkla alıntı yapıldına vurgu yapıldı.
 
İsteyen öğrencinin katılacağı seminerlerin konu başlıkları şöyle: Saygı ve Sevgiye Değer Bir Varlık Olarak İnsan, Aile ve Toplum, Ahlak ve Değerler, İnsanın Sorumluluğu, Sabır, Adalet, Hayat ve Anlamı, Dua ve İbadet, İktisat, Kanaat ve Şükür.
 
Hürriyet'te yer alan haberde eğitim kurumlarında ‘seminer’ şeklinde okutulacak ‘değerler eğitimi’ kitapçığının hazırlandığı bilgisi yer alırken Eğitim-İş ve Eğitim-Sen'in tepkilerine yer verildi.

Haber şöyle:

"Hizmet Vakfı ile hazırlanan kitapçıkta öğrencilere, “Dininden ve ahlakından razı olduğumuz bir kimse kızımıza ve oğlumuza talip olursa, ‘kolaylaştırınız, güçlük çıkarmayınız’ hadisiyle amel etmeliyiz” gibi dini bilgilerin verilmesi isteniyor. İçeriğe Eğitim-İş “Pedagojiye aykırı” diye tepki gösterdi. Eğitim-Sen de “Değerler eğitiminde, evrensel değerler, yani çalışkan, dürüst, açık olmak öğretilmeli. Dinsel değerler değil” eleştirisinde bulundu.

MEB: Seminere katılım gönüllü

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı: “Valiliklerin kontrolünde verilecek ‘değerler eğitimi’ seminerlerinin konuları ve alt başlıkları bir komisyon marifetiyle belirlenmiştir. Tamamen gönüllülerin katılacağı seminere konu metinler 7 kişilik bir komisyon tarafından incelenmiştir.”

Kur'an basan Hizmet Vakfı

Dini yayınlar üzerinde ihtisaslaşan 42 yıllık Hizmet Vakfı’nın kuruluş amacı özetle “Orta ve yüksek dereceli mekteplere ve bütün mesleki okullara ve enstitülere devam eden talebelere yurtlar açmak, Kur'an-ı Kerim basmak” şeklinde belirtiliyor. Kurucuları arasında Saidi Nursi’nin öğrencileri de bulunuyor.

Hadis alıntılı kitapçık

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hizmet Vakfı arasında geçen temmuzda imzalanan protokol ile değerler eğitiminin yeni yol haritası çizildi. Türkiye’deki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında düzenlenecek seminerlerde anlatılması istenen konular 9 başlıkta toplandı. 39 sayfalık kitapçıkta Kur'an ve hadislerden sıklıkla alıntı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum