Körfez geçiş köprüsünde çalışmalar hızlandı

Körfez geçiş köprüsünde çalışmalar hızlandı

Körfez geçiş köprüsünde, üç ay önce kopan ve iki köprü ayağı arasındaki bağlantıyı sağlayan ‘Kedi yolu’ olarak bilinen halatların yeniden bağlanma çalışmaları sürüyor.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesinin en önemli ayağı olan İzmit Körfezi geçiş köprüsünde, Mart ayında kopan ‘Catwalk’ (kedi yolu) olarak bilinen halatların yeniden montajı için başlatılan çalışmalar ikinci gününde devam ediyor. Çalışma nedeniyle 4 Haziran Perşembe gününe kadar 08.00-18.00 saatleri arasında Körfez denizinin gemi geçişine kapalı tutulacağı, Körfez geçiş köprüsü inşaatında kopan halat nedeniyle aksayan çalışmalar hızlandırıldığı belirtildi.
Halat çekme işlemlerinin devam ettiği köprü inşaatında, Körfez geçiş köprüsüne gelecek olan bağlantı yollarının tamamlanması içinde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Büyük bir bölümü tamamlanma noktasına gelen bağlantı yollarının bazı kesimlerinde de asfalt işlemleri sürüyor. Yaklaşık 2 bin 682 metre uzunluğunda dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 4. köprüsü olma özelliği taşıyacak Körfez geçiş köprüsünde köprünün temeline çakılan 195 çelik kazık ile en büyük depreme dayanıklı olacak şekilde yapıldı. 252 metre yüksekliğinde kule yüksekliği bulunan ve tamamen çelikten yapılan köprü kuleleri olası kazalarda gemi çarpmalarına karşı dayanıklı olarak inşa edildi.

Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, denizin 65 metre üzerinde 3 gidiş, 3 geliş ve 1 de hizmet şeridiyle körfezin iki yakasındaki 60 dakika süren geçiş süresini 6 dakikaya indirecek. Körfezin iki yakasını birleştirecek çelik köprü halatları yerin 19 metre altındaki temellerine sabitlenecek. Yaklaşık 1.1 milyar dolarlık yatırımla inşasına devam edilen köprü çalışmaları tamamlandığında, geçiş ücreti olarak sürücülerden 35 dolar-KDV alınması bekleniyor. Çalışmaların hızlandığı Körfez geçiş köprüsündeki çalışmaların yaz aylarında büyük oranda tamamlanması bekleniyor.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.