Körfez geçiş köprüsü gecikmeyecek

Körfez geçiş köprüsü gecikmeyecek

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki halat kopmasına ilişkin teknik incelemenin devam ettiği kaydedildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki kaza sonrası, yapım sürecinin 5-6 ay gecikeceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, köprünün, hedeflenen yapım süresinde bir değişiklik öngörülmediği bildirildi.
 
İnceleme bitmeden yapılacak her türlü yorumun yanlış olacağının altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kaza sonrası köprünün yapım sürecinin 5-6 ay gecikeceği yönündeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Hasar gören parçalar en kısa sürede temin edilerek kedi yolunun eksik kalan kısmı tamamlanacaktır. 
Köprünün, hedeflenen yapım süresinde bir değişiklik öngörülmemektedir.
Yine başka bir haberde kaza öncesi ve sonrası diye verilen fotoğraflar tamamen kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Fotoğrafların tümü kaza sonrasında çekilmiştir. Kazanın sebebine ilişkin teknik inceleme bittiğinde gerekli açıklamalar yapılacaktır."

ÜSTLENİCİ FİRMA

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün yapımını üstlenen Japon IHI firmasından da bugün bazı gazete ve basın yayın organlarında, köprü projesinde meydana gelen halat kopmasıyla ilgili gerçek dışı haber ve değerlendirmelerin yer aldığı belirtildi.

Kazanın, 21 Mart 2015 Cumartesi günü, köprü kablo montajı işlerinde çalışma platformu olarak kullanılmak üzere yapımı devam eden ve "kedi yolu" diye adlandırılan geçici yapı sisteminin doğu tarafının güney kule tepesindeki geçici bağlantı elemanından ayrılarak, saat 15.30 civarında denize düşmesi ile meydana geldiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Düzenli olarak her gün Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 5 günlük hava tahmin raporları alınmaktadır. Bu bağlamda, 20 Mart 2015 Cuma günü alınmış olan Hava Tahmini raporunda, 21 Mart 2015 Cumartesi günü için öngörülen kötü hava tahmininde bir iyileşme olmadığı, rüzgar hızının 30 knotı aşacağı, dalga yüksekliğinin 1 metreyi geçeceği ve daha sonra normale döneceğinin öngörülmesi üzerine; kedi yolu montaj işleri çalışmalarının yalnızca olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Mart 2015 Cumartesi gününden 22 Mart 2015 Pazar gününe ertelenmesine 20 Mart 2015 Cuma günü karar verilmiştir. Olay günü, kedi yolu montajı kötü hava koşulları nedeniyle ertesi güne ertelenmiş olduğundan, herhangi bir yaralanma ya da ölüm gerçekleşmemiştir."

Kaza raporu hazırlanıyor

Olayla ilgili kaza raporunun hazırlandığı ve tamamlandığında ilgili mercilerle paylaşılacağı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üzülerek müşahede ettiğimiz bir husus da kaza sonrası çekilmiş fotoğraflar kullanılarak, geçici yapısal elemanlarda kaza öncesi çatlaklar bulunduğuna dair oluşturulmaya çalışılan senaryolardır. Habere konu olan çatlakların tamamı kaza neticesinde oluşmuştur. Firmamız veya firmamızın herhangi bir bireyi tarafından bunların tespit edilip müdahale edilmediği iddiası gerçek dışıdır. Kaza sonrası hasar gören geçici ekipmanlar en kısa sürede temin edilerek, kedi yolunun eksik kalan kısmı tamamlanacaktır. Bu nedenle oluşan süre kaybı da iş programının bugünden sonraki bölümlerinde telafi edilmek üzere bütün gayret sarf edilecektir. Bu nedenle gerçek dışı haber ve iddialara itibar edilmemesini kamuoyu bilgisine saygıyla sunarız."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.