Köprü Yardımlaşma Derneği’nden Suriyeli sığınmacılara yardım

Köprü Yardımlaşma Derneği’nden Suriyeli sığınmacılara yardım

Köprü Yardımlaşma Derneği, Adana’daki 250 Suriyeli aileye gıda ve kıyafet yardımında bulundu.

Mehmet Şahin'in haberi:
 
Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, Suriyeli mültecilere devletin ciddi deştiğinin yanında sivil toplum kuruluşu olarak kendilerinin de bir şeyler yapmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Yıldırım, bu çerçevede büyük bir bölümü çocuklardan oluşan 250 Suriyeliyi ‘ısıtmak’ istediklerini dile getirdi. Yıldırım, “Vatanlarından uzak olan bu kardeşlerimize hayırseverlerimizin desteğiyle kıyafet ve gıda temin ettik. Geçtiğimiz ay bu ailelere soba, ocak ve tüp dağıttık. Suriyeli çocukların mağduriyetini görüyoruz. Çadırlarda kalan on binlerce mülteciye devletimiz sahip çıkıyor. Ama Adana’nın sokaklarınki muhacir Suriyeliler yardıma muhtaç durumdadırlar. Hayırseverlerin katkılarını bekliyorlar. İnşallah yardımlarımız devam edecektir.” dedi.

Yardım sundukları savaş mağduru çocuklardan bir bölümünün babalarının halen Suriye’de olduğunu hatırlatan Yıldırım, bu dramın bir ön önce bitmesi dileğinde bulundu. ‘Çadır kentlerin’ dışında binlerce Suriyelinin mahallelerde güç koşullarda yaşamını sürdürmeye çalıştığına dikkat çeken Yıldırım, “Maalesef onların dramı çadırlarda kalanlardan daha kötü. Devlet, çadır kentlerde kalanlara düzenli yardımlar veriyor. Özellikle bu kış döneminde mahallelerde barınan sığınmacıların durumu çok kötü. Hamiyetperver halkımızın bu insanlara da el uzatmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Hayırsever Osman Araz ise 30 kişilik bir Suriyeli ailenin tuttuğu üç depoda güç koşullarda barındığını ifade etti. Araz, şöyle devam etti: “Sıcak suyumuz yok, pencere kapı yok. Garajda yağmurun altında kalmasınlar diye onları içeriye aldık. Hatta elektriği olmayan bir ev seyyar kablo ile aydınlattık. Ev ihtiyacımız var. Veya valilik bir takım depoları tahsis edebilir. Barınma sorununu çözdükten sonra onların günlük ihtiyaçlarını Adana halkı karşılayabilir. Bu kardeşlerimiz Türk halkı için dua ediyor. Bu sıkıntılı dönemlerinde onların yanlarında olmayı sürdürelim.”

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.