Köprü ve otoyollar yeniden satışa çıkıyor

Köprü ve otoyollar yeniden satışa çıkıyor

Milyarlarca dolarlık gelir beklenen otoyol ve köprü özelleştirmelerine ilişkin süreç yeniden başlıyor.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından geçen yıl başında iptal edilen ihale sürecinin başlaması için danışman firma seçimi için çalışma başlatıldı.
 
Danışman firmanın seçiminin ardından yeni özelleştirme modeli hükümet ve sonrasında ÖYK’ya sunulacak. Danışman tutulmasının yıl sonuna kadar, yeni modelin hazırlık sürecinin ise 2015 başında tamamlanması öngörülüyor.
 
Köprü ve otoyollarda yeni model halka arz olarak öne çıkıyor. Bu yöntemin tercih edilmesi halinde bir şirket kurulacak. İşletme hakkı verilen şirketin hisseleri halka arz edilecek. Halka arzdan 7-8 milyar dolar civarı bir gelir tahmini yapılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan otoyollar ile bunların üzerindeki bulunan varlıklar için halka arz modelinin uygulanmasına ilişkin ihalenin iptal edilmesinin ardından yasal düzenleme yapılmıştı.
 
2012 sonunda 25 yıllık işletme hakkı için en yüksek teklifi 5 milyar 720 milyon dolarla Koç Holding, UEM ve Ülker iştirakinden oluşan ortak girişim grubunun verdiği köprü ve otoyol ihalesi iptal edilmişti.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.