Kopenhag Üniversitesi'nde ilahiyat bölümü açılıyor

Kopenhag Üniversitesi'nde ilahiyat bölümü açılıyor

Danimarka’nın en büyük eğitim kurumlarından biri olan Kopenhag Üniversitesi’nde önümüzdeki yıldan itibaren “İslami Bilimler” eğitiminin verileceği açıklandı.

 Teoloji Fakültesi bünyesinde kurulacak olan “İslami Bilimler” bölümünde yüksek lisans eğitimi verilecek. Söz konusu eğitimin öncelikli hedefinin; İslam’ın Danimarka’da doğru ve derinlemesine anlaşılması olduğu ifade edildi. 

Başta Orta Doğu olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden Avrupa’ya gelen ve buradaki camilerde imamlık yapan kişilerle ilgili tartışmalar son dönemde artıyor. Avusturya’da geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren bir yasa Türkiye dahil birçok ülkeden gelen imamların ülkede çalışması yasaklandı. Diğer AB ülkelerinde böyle bir yasak olmasa da Avrupa’da görev yapacak olan imamların Avrupa’da yetişmiş olması gerektiğini savunanların sayısı hızla artıyor. Danimarka’da da geçmişte bu tartışma zaman zaman alevlenmişti. Gelinen noktada Kopenhag Üniversitesi İslami bilimler eğitimi verecek olan yeni bir bölüm açmaya karar verdi. Önümüzdeki yıldan itibaren eğitime başlayacak olan bölümde öğrencilere yüksek lisans eğitimi verilecek.

Söz konusu bölümde eğitim verecek olanlardan biri olan Pakistan asıllı Danimarkalı İmam Naveed Baig, “İslam, Danimarka’da zaman zaman tartışmaların odağında oluyor. Bu yüzden İslam’ın daha iyi ve derin bir şekilde öğrenilmesine ihtiyaç var.” dedi. 

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.