Konyalılar Gazze'nin acısını paylaşıyor

Konyalılar Gazze'nin acısını paylaşıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İsrail'i Gazze'de yaptığı katliamdan dolayı kınadı.

Güneysınır'da muhtar ve meclis üyeleriyle bir araya gelen Akyürek, 'Gazze'deki kardeşlerimizin acısını paylaşıyor ve zalim terör devletini şiddetle lanetliyoruz' dedi.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Güneysınır'da muhtarlar ve meclis üyeleriyle bir araya gelerek, mahallelerin sorunlarını dinledi, muhtarların yatırım taleplerini aldı. İftarı da Güneysınır'da yapan Başkan Akyürek, Konya'nın genelini 5 yılda belli bir seviyeye taşımak istediklerini açıkladı. İlçelerde ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve Büyükşehir Meclis üyeleriyle yaptığı toplantılara Güneysınır'da devam eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, ilçe ziyaretlerinin hem tanışma hem de 5 yıllık Stratejik Plan'ın altyapısını oluşturduğunu söyledi.
 
'İFTAR ÇORBALARINA KAN DAMLIYOR'
 
Gazze'de yaşanan katliama da değinen Başkan Akyürek, 'Biz burada huzurlu bir ortamda, güzel bir şekilde çoluk çocuğumuzla iftar açarken, ibadetlerimizi yaparken, Konyamız'da ve bütün ilçelerimizde Ramazan coşkusunu ve bereketini yaşarken maalesef dünyanın dört bir yanında özellikle Gazze'de kardeşlerimizin çorbasına kan damlıyor. Hatta belki de kendi kanlarıyla iftarlarını açmak zorunda kalıyorlar. Gazze'deki kardeşlerimizin acısını Güneysınırlılar olarak, Konyalılar olarak, Türkiye insanı olarak paylaşıyor ve zalim terör devletini şiddetle lanetniyoruz." dedi.
 
TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA
 
"Bu acıları bitirmenin yolu, Türkiye'nin tarihte olduğu gibi lider ülke olmasıdır." diyen Akyürek, şöyle konuştu: "Ecdadımız, Selçuklular, Osmanlılar, bu coğrafyada Filistin coğrafyasında, Ürdün, Suriye, Irak, Arabistan coğrafyasında 800 yıl hakim oldular. 800 yılda toplam dökülen kan, öldürülen insan sayısı son 30 yılda öldürülen şehit edilen insan sayısının yarısına ulaşmıyor. Terör bu, anarşi bu, katliam bu, soykırım bu. İftar saatinde hem birbirimize, hem çocuklarımıza, hem ailelerimize, hem ümmeti Muhammed'e ve Gazze'deki kardeşlerimize dua edelim. Zulümlerin bir an önce bitmesini Cenab-ı Hak'tan dileyelim."
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.