Konya'dan Suriye'ye yardım tırı

Konya'dan Suriye'ye yardım tırı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Temsilciliğince düzenlenen kampanya kapsamında, 1 tır daha insani yardım malzemesini Suriye'ye gönderildi.

İHH Konya Şubesi Basın Koordinatörü Selim Tosun, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'deki iç savaşın başladığı günden itibaren, bölgedeki mazlumlara yardım ettiklerini söyledi.
 
Bugüne kadar, Konyalı hayırseverlerin desteği ile 109 yardım tırını bölgeye gönderdiklerini aktaran Tosun, "Bugün 110. tırımızı Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderiyoruz. Bu tırımızda; 5 ton un, 2 bin paket süt tozu, ayakkabı, kıyafet ve muhtelif gıdalar yer almaktadır" dedi.
 
Tosun, Konya'dan toplanan yardımların Suriye içlerindeki kamplara ve banliyölere ulaştırılacağını belirterek, şunları kaydetti:
 
"İHH'nın bölgedeki kardeşlerimize yönelik yardımları devam edecektir. Yardım kampanyalarımız devam ediyor. İHH'nın Suriye Koordinatörlüğü ile sürekli iletişim halindeyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde de insani ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım tırlarını Suriye'ye ulaştırmaya devam edeceğiz. Zulüm devam ettiği sürece oradaki mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Hayırsever halkımızın desteği ile çalışmalarımız sürecek."
 
Açıklamanın ardından yardım tırı dualarla Suriye'ye uğurlandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.