Konya'da Mevlana için 786. yıl etkinliği

Konya'da Mevlana için 786. yıl etkinliği

Mevlana Celaleddin Rumi ve ailesinin Konya'ya gelişinin 786. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.Mevlana ve ailesinin 786 yıl önce Konya'ya gelişi temsili olarak canlandırıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen temsili karşılama töreni, müze önündeki Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirildi.
 
Vali Muammer Erol, burada yaptığı konuşmada, Mevlana'ya ev sahipliği konusunda Konya'nın çok şanslı olduğunu belirtti.
 
Yapılan bütün faaliyetlerle Mevlana'nın öğretilerinin en güzel şekilde anlatıldığı ve yaşatıldığını ifade eden Erol, "Şeb-i Arus başta olmak üzere bütün bu faaliyetlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hazreti Muhammed, yaratıcının istediği gibi bir insanın nasıl olması gerektiğini ortaya koymuştu. Hazreti Mevlana da Peygamberimizin bu örnekliğini tüm dünyaya yansıtan güzel bir ayna oldu. İnsanlar Mevlana'nın ruh ve gönül dünyasıyla baktılar birbirlerini ama önce kendilerini keşfetme fırsatı buldular. Bu hepimiz için, Konyalılar için güzel bir fırsat. İnşallah bu güzelliklerle ömrümüz devam eder" diye konuştu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise 802 yıl önce yükü sevgi olan, güzellikler taşıyan kutlu bir kervanın yola çıktığını ve Konya'ya teşrif ettiğini söyledi.
 
Mevlana ve ailesinin bir bahar günü Konya'ya geldiğini anlatan Akyürek, "Bu geliş hakikaten insanlık tarihi açısından çok anlamlıydı. Buradan yüzyıllardır yeryüzünü aydınlatan bir kandil adeta ateşlendi ve ışık yaymaya başladı. Bizler de Konyalılar ve Türkiye olarak Mevlana'nın evlatları olduğumuz düşüncesiyle bu yolda hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.
 
Akyürek, son yıllarda teşrif yıl dönümlerini bir hafta süren etkinliklerle icra ettiklerini, Mevlana'nın fikirlerini anlatan programların devam edeceğini aktardı.
 
Konuşmaların ardından tiyatrocular, Mevlana Celaleddin Rumi ve ailesinin Konya'ya gelişini ve kent girişinde karşılanmasını canlandırdı.
 
Daha sonra oyuncular ve davetliler, Mevlana Müzesi'ni ziyaret ederek, sandukası başında dua etti.
 
Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.