Konya'da 12 yeni ambulans hizmete başladı

Konya'da 12 yeni ambulans hizmete başladı

Konya'da Sağlık Bakanlığınca tahsis edilen 12 yeni ambulansın anahtar teslim töreni gerçekleştirildi.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, İl Sağlık Müdürlüğünün bahçesinde düzenlenen törende, kentin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da kendini yenilediğini söyledi.

Konya'nın 41 bin kilometrelik yüzölçümüne sahip olmasından dolayı acil sağlık hizmetlerinin öneminin belirginleştiğini ifade eden Küçükkendirci, 2002'ye göre günümüzde 112 Acil Servis hizmeti alamayan bölgenin kalmadığını belirtti.

Komuta kontrol merkezi, idari yönetimi ve kent sınırları içindeki farklı noktalarda 59 istasyonuyla başarılı bir hizmet sunulduğunu anlatan Küçükkendirci, "Kamudaki ambulans sayımız 26'dan 139'a çıkartılırken, yılda müdahale edilen hasta sayısı da 13 binlerden 125 binlere ulaşmıştır. Konya 112 müdahale ettiği vakaların kentte yüzde 91'ine ilk 10 dakikada, kırsalda ise yüzde 92'sine ilk 30 dakikada ulaşabilmektedir. Vakalara ulaşma ortalamamız kentsel bölgelerde 6 dakika iken, kırsal bölgelerde ise sadece 15 dakikadır. Konya'nın gerek nüfus gerekse yüzölçümüne bakıldığında bu oranlar gerçek bir başarıdır" diye konuştu.

Küçükkendirci, 12 yeni ambulansın 6'sının kent merkezinde, diğerlerinin ise Akşehir, Beyşehir, Ereğli, Seydişehir, Ilgın ve Yunak ilçelerinde hizmet vereceğini aktardı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da sağlık hizmetlerinin büyük bir hızla devam ettiğini bildirdi. Teknolojik imkanları halkın hizmetine sunmayı sürdürdüklerini vurgulayan Baloğlu, cefakar, gece-gündüz demeden, yoğun bir çalışma temposuna sahip sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Konuşmaların ardından, Konya Valisi Muammer Erol ile diğer protokol üyeleri kurdeleyi keserek, 12 yeni ambulansın anahtarlarını görevlilere teslim etti. Program, ambulansların şehir merkezindeki turuyla sona erdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.