Konya şehidini uğurladı

Konya şehidini uğurladı

ADIYAMAN'da İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nde görevli polisleri taşıyan zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan 15 günlük polis memuru Selvet Şimşek'in cenazesi, memleketi Konya’nın Çumra İlçesi...

Şehit Özel Harekat polisi Selvet Şimşek’in cenazesi, dün Adıyaman’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla önce Konya'ya getirildi. Ardından da memleketi Konya’nın Çumra İlçesi'ne gönderildi. Bugün Çumra Devlet Hastanesi Morgu’ndan alınan Şimşek’in cenazesi ilk olarak Alibeyhüyüğü Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Şehit Şimşek için helallik alınırken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Belediyeden emekli olan babası Ramazan ve annesi Fadime Şimşek yakınları tarafından teselli edildi.

Şehidin cenazesi daha sonra dini ve askeri törenin yapılacağı mahalledeki Halid Bin Velid Cami yankındaki İmam Hatip Lisesi Bahçesi’ne getirildi. Özel Harekat polisleri tarafından şehit Şimşek’in Türk bayrağına sarılı tabutu namazın kılınacağı yere konuldu.

Cenaze törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Uğur Kaleli, Hüsniye Erdoğan, askeri erkan, ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Şehit Selvet Şimşek mahalle mezarlığında toprağa verildi.

 

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.