Konya Bilim Merkezi'ne ziyaretçi akını

Konya Bilim Merkezi'ne ziyaretçi akını

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarafından dün açılışı yapılan Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezinde ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle yapılan merkez, açılışının ardından ilk ziyaretçilerini kabul etmeye başladı.

Dünyamız sergisi, dünyanın katmanları, deprem testi, gerçek zamanlı sismograf, fay hatları, yanardağlar, eski zamanlarda iklimler, jeotermal enerji, kumullar, helikopter, yaşamın tarihi, iklim odaları ile 80 milyon yıl öncesinde Anadolu sular altındayken yaşamış bir deniz sürüngeni olan Mosasaur'un bulunduğu merkez çocuk, yetişkin herkesin beğenisini kazandı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla açılan bilim merkezinin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olduğunu anımsattı.
Bilim merkeziyle muhteşem bir binanın da Konya'ya kazandırıldığını ifade eden Akyürek, merkezin 3 ana binadan oluştuğunu söyledi.

Girişte sağ taraftaki kubbede planeteryum denilen bilimsel filmlerin gösterileceği gökyüzü uzay simülasyonunun bulunduğunu ifade eden Akyürek, "Bir diğer kısmı ise gözlem kulesi. Burada da teleskopumuz mevcut. Özellikle geceleri gökyüzü, yıldızlar, ay ve gök cisimleri gözlemlenebiliyor. Bununla ilgili akademik çalışma yapılıyor" dedi.

Bilim merkezinde birçok bilimsel aktivite standının da olduğunu anlatan Akyürek, "Özellikle aileler ve çocukların büyük ilgisi var. Hafta sonu olması nedeniyle dün itibariyle yaklaşık 10 bin kişi merkezimizi ziyaret etti. Bugün 20 bin kişiyi bulacağını tahmin ediyoruz. Yeni açıldığı için girişte ücret alınmıyor. Dünyadaki tüm bilim merkezlerinde girişte ücret alınır. Burada da bir ücret alınacak ama ne zaman uygulanacağı belli değil" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.