Konut üretene vergi müjdesi

Konut üretene vergi müjdesi

AK Parti'li Vedat Demiröz, “Konut üretiminde kârın yüzde 15'i Damga Vergisi'ne gidiyor. Bu haksız tahsilatı 1 Kasım sonrası önleyeceğiz” dedi

Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması etkinliğinde konut üretenleri ilgilendiren önemli müjdeler de geldi. 8.5 yıl bu sektörde faaliyette bulunduğunu hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “Konut üretiminde en az yüzde 2.5, Damga Vergisi'ne gidiyor. Bir işte cironun yüzde 15'i kâr ise, bu 2.5'luk oran, kârın yüzde 15-16'sına denk geliyor. Yani kârınızın yüzde 15-16'sı Damga Vergisi'ne gidiyor. Diğer ruhsat harçları hariç!.. Bunun mutlaka bir an önce düzeltilmesi lazım. Bunu size değil kendime söylüyorum. İnşallah çok yakından takip edeceğim. 1 Kasım seçimleri sonrası oluşacak parlamentoda gündeme gelecek ve en kısa zamanda Damga Vergisi'ndeki haksız vergi tahsilatı önlenecek. Harçlarda bölgesel dengelerin de gözetilmesi gerekiyor. Mesela Bitlis ile İstanbul'daki harçlar aynı olmamalı. Ama üniter devlet olunca, aynı rakamlar oluşuyor. Bu nedenle bölgesel gelişmişlik katsayısına göre düzenlemede fayda var” diye konuştu.

GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Çırağan Sarayı'ndaki etkinliğe (soldan sağa) Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik ve GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur da katıldı.

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.