Konuşan Kur’an

Ne haldeyiz,  gidiş nereye?

“Ey iman edenler, siz kendinize bakın. Siz doğru yolda oldukça, sapıtmış olanlar size zarar veremez. Hepinizin dönüp varacağı yer Allah’ın huzurudur, yaptıklarınızı o size bildirecektir. Maide, 105”

Hile yapanların unuttuğu…

“Allah, hileyi hile ile cezalandıranların en hayırlısıdır. Al-i İmran, 54”

Gizli plan yapanların göremediği…

“ Göklerde ne var, yerde ne varsa Allah’ın hepsini bildiğini görmedin mi? Üç kişi arasında gizli bir konuşma geçmez ki, dördüncüsü Allah olmasın. Beş kişi olmaz ki altıncısı Allah olmasın. Bundan az da olsalar, çok da olsalar fark etmez; nerede olurlarsa olsunlar Allah onlarla beraberdir. Sonra da yaptıklarını kıyamet gününde haber verecektir. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla bilir. Mücadele, 7”

Yalnızlık ne ki?

“Nerede olsanız O sizinledir. Hadid, 4”

Asıl korkulması gereken.

“De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, yakınlarınız, kazandığınız mallar, durgunlaşmasından korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden meskenler size Allah’tan, Resul’ünden ve Onun yolunda cihaddan daha sevimli ise, o zaman Allah’ın azabı gelinceye kadar bekleyin. Allah, kendisine itaatten çıkmış fasıklar topluluğuna yol göstermez. Tevbe, 24”

Çıkış yolu…

“Kim Allah’ın emir ve yasaklarına karşı gelmekten sakınırsa Allah ona bir çıkış yolu gösterir. Ve ummadığı bir şekilde rızıklandırır. Talak, 2-3”

Unutulmaması gereken…

“ Şunu da hatırlayın ki, Rabbiniz size “Şükrederseniz daha çok veririm; nankörlük ederseniz bilin ki azabım çok şiddetlidir” diye bildirmişti. İbrahim, 7”

Konuşan Kur’an, dinlemesi gereken kim?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.