Kömür fiyatları düştü

Kömür fiyatları düştü

Zonguldak'ta yerin metrelerce altından çıkarılan taş kömürünün fiyatı, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle düştü.

Zonguldak Maden ve Enerji Sanayicileri İş Adamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ümit Velioğlu, geçen yıl tonu 450 liraya kadar yükselen taş kömürünün bu yıl 420 lira civarında satıldığını söyledi.

Koklaşabilir kömüründe de fiyat düşüşünün devam ettiğini anlatan Velioğlu, "İki yıl önce tonu 215 dolar olan koklaşabilir kömür şimdi 128 dolara geriledi. Sanayi kömürü de 145 dolarlardan 80 dolara kadar düştü. Yakacak kömür satışını da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi olumsuz etkiledi. Yakacak kömürün tonu geçen yıl ki seviyesinin 20-30 lira altında olarak 420 liradan satılıyor" diye konuştu.

Velioğlu, vatandaşların tükettiği kömür miktarının düşmesinin üretimi de olumsuz etkilediğini vurgulayarak, "Özel sektör madenciliği açısından kış mevsiminin adeta yaşanmaması üretimde zorlanmaya yol açtı. Ocaklardaki çalışan sayısı azaldı. Yaşanan durum kömür üretimi ve satışı açısından gelecek kışa da olumsuz yansıyacak" ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.