Komünist Küba'ya Ortaköy Camii yapılacak

Komünist Küba'ya Ortaköy Camii yapılacak

Diyanet, Ortaköy Camisi'nin benzerini Küba'nın başkenti Havana'da inşa edecek.

Kübalı yetkililerle yapılan görüşmeler son aşamaya gelirken, caminin rölöveleri çıkartılmaya başlandı.
 
Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul'daki Ortaköy Camisi'nin benzerini Küba'nın başkenti Havana'da yapmak için çalışmalara başladı. Küba Din İşleri İdaresiyle görüşen vakıf yöneticileri, ilk kazmayı vurmak için onay bekliyor. TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun yaptığı açıklamada, yurt dışındaki Müslümanlara yönelik yardım çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

ÜLKEDE 3 BİN 500 MÜSLÜMAN YAŞIYOR

Tutkun, Güney ve Orta Amerika'daki Müslümanlara yönelik de yardım faaliyetlerine önem verdiklerini ifade etti.

Küba Din İşleri İdaresinin resmi davetlisi olarak Havana'da temaslarda bulunduklarını, ülkede yaklaşık 3 bin 500 Müslümanın olduğu bilgisini verdi.

Ülkede bir caminin inşası için de yetkililerle görüştüklerini söyleyen Tutkun, Küba Din İşleri İdaresi yetkililerinin cami yapımı için 'Eski Havana' olarak adlandırılan bölge yakınlarındaki araziyi ayırdıklarını belirtti. Tutkun, 'Caminin yapımı için özelde Türkiye Diyanet Vakfı genelde ise Türkiye olarak talip olduğumuzu belirttik. Onlar da bundan büyük memnuniyet duyduklarını söylediler' diye konuştu. Konuya ilişkin Kübalı yetkililerin kararını beklediklerini dile getiren Tutkun, şunları kaydetti:

PLANLAR ÇIKARTILIYOR

'Eski Havana olarak adlandırılan bölgede barok mimarisi eserler ağırlıkta. İstanbul Beşiktaş'taki Ortaköy Camisi de barok mimarisinin en güzel örneklerinden. Eski Havana bölgesinin mimarisine uyabilecek yapısı var. Vakıflar Genel Müdürlüğünün uhdesindeki bu caminin rölövelerini çıkarttırıyoruz. Caminin inşaatını bir sene içinde de tamamlamayı planlıyoruz.'

Haiti Camisi yıl sonu hazır

Haiti'deki Müslümanlar için çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını dile getiren Tutkun, 'Orada yarım kalan bir okulun inşasını tamamladık' dedi. Okulun yanında bir cami inşası için başlattıkları çalışmalarda son aşamaya geldiklerini ifade eden Tutkun, 'Caminin yerine kadar her şey belli. Camimiz yıl sonuna kadar bitecek' dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum