Komşuyu sel aldı: 12 ölü

Komşuyu sel aldı: 12 ölü

Bulgaristan’ın kuzeyinde etkili olan sağanak yağışlar sele neden oldu.

Varna’ya bağlı Asparuhovo semtinde sel sularına kapılan 12 kişi hayatını kaybederken yaralanan çok sayıda kişi de hastanelerde tedavi altına alındı.
 
Varna’da birçok evi su basarken, yüzlerce araç da sürüklendi. Yağışlar nedeniyle bölgede elektrik kesintileri yaşanırken, gıda sıkıntısı da baş gösterdi. Başbakan Plamen Oreşarski, afet bölgesinde incelemelerde bulunurken, mümkün olan en kısa zamanda felaketzedelere yardım sağlanacağını belirtti. Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev, Varna’ya giderek görevlilerden bilgi aldı. Ölenlerden ikisinin çocuk olduğunu açıklayan Yovçev, kayıplar nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi. Bakan Yovçev, kurtarma ekiplerinin  Dobriç’te 150, Veliko Tırnovo’da 40 kişiyi tahliye ederek çadırlara yerleştirdiğini ifade etti. İkinci bir sel dalgasının beklendiğini belirten Yovçev, bu nedenle durumu kontrol altına almak için ilgili tüm birimlerin çalıştığını söyledi. Asparuhovo’da yaşayan 61 yaşındaki Yani Yanev, sokakların çamur gölüne döndüğünü, arabaların sürüklendiğini anlattı. Yanev, felaketin inanılmaz olduğunu belirterek, “Hayatımın en kötü felaketi” dedi.
 
Varna’ya bağlı Asparuhovo semti en ciddi hasar gören yerlerden biri oldu. Varna valisi, metrekareye 35 litre yağışın düştüğü şehirde acil durum alarmı verdi. Olay vesilesiyle bakanlar kurulu pazartesiyi ulusal yas günü olarak ilan etti. Bulgaristan Kızılhaç’ı felaket bölgesine içme suyu, yiyecek ve acil ihtiyaçlar göndermeye başladı.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.