Komşuya hava taksiyle gideceğiz

Komşuya hava taksiyle gideceğiz

Sivil havacılık alanında faaliyet gösteren Seabird Hava Yolları, uçuş rotasını İzmir'e çevirdi.

Sivil Havacılık alanında faaliyet gösteren Seabird Hava Yolları, uçuş rotasını İzmir'e çevirdi. Havaalanına gitmeden zaman tasarrufu sağlayan hava taksiyle İzmir-İstanbul, çalışmalar tamamlanırsa İzmir-Yunanistan arası 1,5 saatte gidilebilecek.
Deniz-kara entegre havayolu taşımacılığını Türkiye'de ilk kez hayata geçiren Seabird Hava Yolları, Haliç-İzmir seferlerine başlamaya hazırlanıyor. İki önemli metropolü birbirine bağlayacak gelişme hakkında İzmir'de düzenlenen basın toplantısına Seabird Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan katıldı.

TARİFELERDE YUNAN ADALARI DA VAR

Haliç İzmir seferlerinin yolculara zamandan tasarruf sağlayacak alternatif bir ulaşım hizmeti sunduğunu kaydeden Seabird Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, şu bilgileri verdi: "2014 yazında artık dört uçakla ağımızı genişletiyoruz. Alaçatı bizim ilk açtığımız merkezimiz. İzmir çıkışlı düşünülen uçuşlarda ilk etapta İstanbul - İzmir, Haliç'ten İzmir'i bağlayacağız. İzmir çıkışlı uçuşlarda İzmir'den Bodrum'a, İzmir'den Hisarönü'ne, İzmir'den Bozcaada'ya direkt uçuşlarımız olacak. Ayvalık olacak. Önemli özelliklerden biri de çalışmalar tamamlanırsa Yunan ayağında İzmir'i Yunanistan'a, Mykonos Santono, Selanik'te mevcut olan bu hatlarda kullanmak üzere çalışmalarımızı yapıyoruz. Sonuna geldik. İnşallah olacak. İzmir - İstanbul arası hava muhalefeti söz konusu olmazsa Haliç'ten Alsancak'a 1,5 saatte varış süresi olacak. Seabird Hava Yolları ucuz bir hava yolları değil. Ancak karşılanabilir bir alternatif bir imkan sunmak istiyoruz. Havayolları şirketlerindeki bussines fiyatları ile eşdeğer. Ortalama tek yön biletler 300 TL arasında olacak. Tarifeli uçuşlar gerçekleşiyor."

"TÜRK KAPTANLA UÇMAK İSTİYORUZ"

2014 yazında 13 noktada 32 çapraz uçuş gerçekleştireceklerini belirten Arusan, önümüzdeki yıllarda hava yolları ile entegre bilet satış noktalarına geçmeyi planladıklarını söyledi. 19 yolcu kapasitesine sahip dünyanın en güvenilir deniz uçakları olduğunu dile getiren Aruban; sözlerini şöyle sürdürdü: "Çift pilotlu operasyonlarımız var. Şu an yeterli Türkiye'de gerekli eğitimli deniz uçağı pilotu olmamakla birlikte 20'ye yakın dünyanın en iyi deniz uçağı pilotları bizimle birlikte beraber. Biz şimdi Türk adet programı başlattık inşallah iki üç yıl içerisinde Türk kaptanlarla da uçmak istiyoruz."

"İZMİR ULUSLARARASI PENCERE "

İzmir'i özellikle uluslar arası uçuşlarda bir pencere olarak görmeyi hedeflediklerini aktaran Arusan, şöyle konuştu: "İzmir'i özellikle uluslar arası uçuşlara bir pencere olarak kullanmak istiyoruz. Bu da İzmir'e ayrı bir marka şehir unvanı kazandırır. Burada ay sonuna kadar bir liman çalışmamız olacak. Bizi diğer havaalanlarından ayıran özellik biz havaalanlarını kullanmıyoruz. Yoğun hava trafiğinde havaalanına gitmeden zaman tasarrufu sağlıyoruz."

Basın toplantısının ardından gazeteciler, Seabird Hava Yolları'na ait deniz uçağıyla mini bir şehir turu yapma fırsatı buldu.

Stargundem

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.