Kolye ve bilezikler kardeşlik için yapılıyor

Kolye ve bilezikler kardeşlik için yapılıyor

Aksaray Hacı Kerim Yardımlı İmam- Hatip Ortaokulu’nun yardımsever öğrencileri Suriye ve Filistin’den sonra şimdi de Mardin-Kızıltepe’de bulunan kardeş okul için seferber oldu.

İhtiyaç sahibi öğrenciler için takı, kolye ve bilezik yapan duyarlı yürekler, yaptıkları ürünleri arkadaş, veli ve öğretmenlere satarak gelirini Kızıltepe İnkılap Ortaokulu’na göndermeye hazırlanıyorlar.
 
Duyarlı kampanya, etkinlik ve projelerle eğitim camiasının dikkatini çekmeyi başaran Hacı Kerim Yardımlı İmam- Hatip Ortaokulu’nda yardımsever davranışlar alışkanlığa dönüşmeye başladı. Daha önce Suriye ve Filistin’deki yardıma muhtaç aileler için harekete geçen 6-D ve 5-B Sınıfı öğrencileri Nazlıcan Çelebi, Şerife Sütay, Esra Nur Kılıç, Şeyma Değirmenci, Elif Belgemen, Şeyma Düzgün, Ayşegül Çapacı ve Hasibe Karabüyük bu defa da Kızıltepe’de bulunan yardıma muhtaç öğrenciler için çalışmalara başladılar. 
 
Daha önce takı tasarım konusunda kendilerini yetiştiren altı minik yürek, aldıkları malzemelerle birbirinden güzel bilezik ve kolyeler yaptılar. Yaptıkları ürünleri arkadaşlarının, veli ve öğretmenlerinin beğenisine sunan öğrenciler, uzaklardaki hiç görmedikleri kardeşleri ile gönül bağı kurmanın mutluluğunu paylaştılar. Bazı velilerin kampanyayı duyarak ürün desteğinde bulunduğu faaliyette biriktirilen takı, toka, yelpaze vb. ürünler öğrenci ve veliler tarafından büyük ilgi görüyor. Gezginler tiyatro grubunun da oyunları ile destek olduğu faaliyetlerle birlikte biriktirilen yardımları terör ve ekonomik sebeplerden dolayı zorluk çeken Mardin Kızıltepe’deki 570 öğrencinin öğrenim gördüğü kardeş okula ulaştırmak için seferber olan duyarlı öğrencilerin fedakar çalışmaları öğretmenleri tarafından da takdirle karşılanıyor.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.