Kölnlüler, İslam karşıtı afişleri söküyor

Kölnlüler, İslam karşıtı afişleri söküyor

Aşırı sağcı Pro Köln partisi, Avrupa Parlamentosu (AP), belediye seçimleri ve uyum meclisi seçimleri olmak üzere üç seçimin bir arada yapılacağı 25 Mayıs öncesi, Köln sokaklarına yine çok sayıda cami, İslam ve yabancı karşıtı afişler astı.

Ziver Ermiş'in haberi:
   
Köln’de inşa edilen camiye karşı 2008 yılında İslamlaşmaya Karşı Kongre düzenlemeye çalışan Pro Köln’e 50 bin kişiyle sokağa dökülerek geçit vermeyen Kölnlüler, bu defa da afişleri sökme faaliyetini başlattı. Kölnlüler, bu afişlerin insanları şiddete teşvik ettiğine dikkat çekerken, polis ise afiş toplamanın hukuki anlamda “hırsızlık” kategorisine girdiğine dikkat çekti.

Kölnlülerin “İçindeki öfkeyi dışarı çıkar” (Wut im Bauch, lass es raus) sloganını kullandığı bu eylem Alman basınında da geniş yankı buldu. Kölner Stadt Anzeiger gazetesine duygularını aktaran Bernhard Schorn, “Tek başına bu afişler bile beni öfkelendiriyor” diyerek, Äußere Kanalstrasse’deki on afişi neden söktüğüne açıklık getirdi.

Pro Köln 2008 yılından sonra eyalet çapında Pro NRW, Almanya çapında Pro Deutschland adı altında partileşmiş durumda ve Pro Köln, Köln Büyükşehir Belediye Meclisi’nde küçük de olsa bir grupla temsil ediliyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.