Köln'deki iftar programına Almanlar büyük ilgi gösterdi

Köln'deki iftar programına Almanlar büyük ilgi gösterdi

Türk STK mensupları ile gayrimüslim topluluklardan temsilciler ve bazı Alman vatandaşlarının katıldığı iftardaki konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatı tarafından Almanya'nın Köln kentinde Türk sivil toplum kuruluşu (STK) mensuplarının yanı sıra gayrimüslim toplulukların temsilcileri ve Almanların katılımıyla düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

IGMG'nin Köln'deki genel merkezinde gerçekleştirilen iftar programına Türk STK'ları ve gayrimüslim toplulukların temsilcilerinin yanı sıra Almanlar büyük ilgi gösterdi.

İftarda konuşan Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, İslam coğrafyasında yaşanan savaş, şiddet, kaos ve karmaşanın bir an önce bitmesini temenni etti.

Almanya başta olmak üzere Batı toplumunda Müslümanlara karşı ön yargılar, İslam düşmanlığı ve camilere saldırıların arttığını dile getiren Engin, bunun ardından ötekileşme ve yabancılaştırılmaya maruz bırakılmanın geldiğini ifade etti.

Engin, bir sonraki ramazan ayında bu olumsuzlukları aşmış, ön yargılardan uzaklaşmış ve güzel geleceğe dair ortak konuları konuşabilmeyi diledi.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ise birlik, beraberlik ve karşılıklı güvenin önemini vurguladı.

Ramazanın yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirten Ergün, "Toplumda güven duygusunun hakim olması için yapılması gereken ne varsa yapılmalı ve birlikte adımlar atmalıyız. Karşılıklı güven esasına dayalı ortamları çoğaltmanın yollarını aramalıyız." diye konuştu.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.