Kocatepe Üniversitesinde '15 Temmuz Milli Direniş Sergisi' açıldı

Kocatepe Üniversitesinde '15 Temmuz Milli Direniş Sergisi' açıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesinde, AA foto muhabirlerinin objektifinden FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan "15 Temmuz Milli Direniş Sergisi" açıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ), Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan "15 Temmuz Milli Direniş Sergisi" açıldı.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, AKÜ Merkez Kütüphanesi'ndeki serginin açılışında, 15 Temmuz gecesinde Türkiye'nin geleceğine, birliğine ve bütünlüğüne kast edenlere, tüm milletin tek yürek olarak karşı durduğunu söyledi.

Sergide bulunan fotoğraflarla o gecede yaşananları tekrar hafızalara kazınacağını anlatan Uslu, "15 Temmuz gecesinde yaşananların gelecek kuşaklara aktarılması konusunda bu fotoğraflar belirleyici olacak. Fotoğraflar, gecede yaşanan mücadelenin, tankların önüne yatan insanların mücadelesinin hafızalarda hep taze tutulmasını, kötü niyetli kişilerin de bir daha böyle bir kalkışmaya yeltenmemesini ortaya koyuyor." dedi.

Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır da "Belki bazıları 15 Temmuz gecesinde verilen mücadeleyi küçümsüyor olabilir. Bu sadece siyasi darbenin önlenmesi, demokrasiye sahip çıkılması olarak görülebilir ama bana sorarsanız 15 Temmuz gecesi ülkeyi bölmeye yönelik çok tehlikeli bir sürecin önüne geçildiği gecedir." dedi.

Sergi, 21 Kasım'a kadar gezilebilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.