Kocatepe Camii önünde Mısır'daki idam kararı protesto edildi

Kocatepe Camii önünde Mısır'daki idam kararı protesto edildi

Ankara'da Kocatepe Camii’nde kılınan cuma namazının ardından toplanan bir grup, Mısır’da idam kararı verilen 529 kişi için eylem yaptı.

'İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformu' tarafından düzenlenen eylemde, Kocatepe Camii’nden Mısır Büyükelçiliği’ne yürüyüşe geçti.

Ankara Kocatepe Camii’nde kılınan cuma namazının ardından toplanan grup, Mısır’da hapishanede yatan vatandaşlara sloganlarla destek verdi. ‘Katil darbeci düzenin idam kararı hükümsüzdür’ pankartı taşıyan grup üyeleri, daha sonra Kocatepe Camii’nden Mısır Büyükelçiliği’ne yürüyüşe geçti. Yol boyunca sloganlar atan grup, Amerikan Büyükelçiliği’nin önüne geldikleri sırada ise polis grubun Büyükelçilik kısmından yürümelerine izin vermedi.

Mısır Büyükelçiliği önünde protestolarına devam eden grup üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Diktatörlere, emperyalistlere ve askeri vesayet rejimlerine karşı Ortadoğu intifadalarının önemli ayaklarından birisi olan Mısır devrimi ve İslamcı kadrolarını seçimle iktidardan uzaklaştıramayan Mısır cuntası ve yandaşlarında oluşan koalisyon ve askeri cunta, darbeyle yönetime el koyduğuna değinen grup, "Batılı emperyalist güçlerin ve Ortadoğu coğrafyasındaki yerli işbirlikçi katillerin de desteğini alan darbeciler, Adeviye meydanında kefenlerini giyerek darbeye karşı direnen kardeşlerimizi yalnızca ‘Rabbimiz Allah’tır’ dedikleri için katlettiler. Adeviye’de öldürülerek temel insani haklarına sahip çıkan binlerce Mısırlıyı şehit ettiler. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Adeviye’de direnenleri tutuklayıp Minye mahkemesinde yargılamaya başladılar ve son olarak 529 kardeşimiz hakkında düzmece kararlarla idam kararı verdiler." ifadelerini kullandı.

Cunta yönetiminin işgali altındaki Mısır’da 24 Mart tarihinde yalnızca 20 dakika süren bir duruşmada 529 Mısırlı hakkında verilen idam kararı bir insanlık suçu olduğuna değinen platform üyeleri, "Bu kararı veren mahkemenin geçtiğimiz 2 Temmuz’da askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbecilerin emrinde olduğu aşikardır. Cunta mahkemesinin darbeye ret ve meşruiyetine destek için darbe karşıtı gösteri yapan 529 kardeşimiz hakkında komik ve düzmece gerekçeler ileri sürerek aldığı kararı kabul edilemez olduğunu bildiriyor ve şiddetle kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.