Kocaeli'den Suriye'ye Yardım Kolileri Gönderildi

Kocaeli'den Suriye'ye Yardım Kolileri Gönderildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanındaki en prestijli projelerinden biri olan Bilgievleri’nin Suriyeli çocuklar için topladığı yardım kolileri, adresine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik alanındaki en prestijli projelerinden biri olan Bilgievleri'nin Suriyeli çocuklar için topladığı yardım kolileri, adresine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

ADEP (Aile ve Değerler Eğitimi Projesi)'in Ocak ayında işlenen yardımlaşma temasından hareketle yola çıkan Bilgievleri öğrenci ve velileri, bir ay boyunca tiziz bir çalışma yürüttü. Giyim ve gıda kategorisindeki yardımlar 12 noktada hizmet veren Bilgievlerinin öğrenci ve velilerinin gönüllü çalışmaları ile toplandı. Suriye'de zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren çocuklara yönelik düzenlenen kampanya ile toplanan yardımlar, her bilgievinde ayrı ayrı tasniflenip kolilendi. Toplanan 132 koli gıda ve 329 koli giyim malzemesi Suriyeli çocuklara ulaştırılmak üzere, geçtiğimiz hafta kargoya verildi. Kuru gıda ve atkı, bere, eldiven gibi kışlık kıyafetlerden oluşan yardımlar sahiplerine ulaştığında yüzlerce çocuğu sevindirecek ve onların en temel ihtiyaçlarını karşılayacak.

Küçük yaşlarda ailede ve okullarda aldıkları eğitimlerle yardımlaşma kavramıyla tanışan çocuklar hayata geçirdikleri kampanya ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Bilgievi koordinatörleri, "Bilgievi öğrencilerimize aile değerleri ve sosyal sorumluluk ile ilgili kavramları teorik olarak öğrettikten sonra o konuda deneyim yaşayabilecekleri projeler uygulatıyoruz. Ailelerden aldığımız geri bildirimlerde bu tür projelerin çocuklar üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu, çocukların sosyal sorumluluk duygularını geliştirdiği ve onları duyarlı hale getirdiğini gözlemliyoruz. Bilgievlerinin en önemli işlevlerinden biri de, topluma faydalı, Erdemli insanlar yetiştirmektir" dedi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.