Kocaeli bilimin merkezi olacak

Kocaeli bilimin merkezi olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka'da yapımı devam eden Bilim Merkezi'ni inceledi.

Çalışmayı yürüten mühendislerden bilgi alan Bakan Işık, Kocaeli'nin bilimin merkezi konumuna geleceğini söyledi.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Bilim Merkezi'ni ziyaret etti. Bakan Işık'a, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve Büyükşehir Genel Sekreter V. Tahir Büyükakın da eşlik etti. Eski Seka Kağıt Fabrikası'na ait binaların restorasyonu ile ortaya çıkan Bilim Merkezi'ni gezen Bakan Işık, çalışmayı yürüten mühendislerden bilgi aldı. Bilim Merkezi içerisindeki düzenekleri tek tek inceleyen Işık, Türkiye'nin yükselen değerinin bilim ve teknoloji olacağını vurguladı. Amaçlarının bilimi yaymak olduğunu belirten Bakan Işık, Kocaeli'nin de bu anlamda bilimin merkezi konumuna geleceğini söyledi. TÜBİTAK'ın da destek verdiği Bilim Merkezi'nin mekân içi çalışmalarında sona gelinirken çalışmaların kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor.

'ÇOCUKLARIMIZ BİLİME DOKUNABİLECEK'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Bilim Merkezini Kocaeli'ne biran önce kazandırmak istediklerini söyledi. Büyükşehir olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, 'Genç nesillerimizin bilimi yaşayarak öğrenmesi ve bilime dokunabilmeleri için bu merkezler ülkemiz için çok önemli. Buralar müze gibi olmayacak, çocuklarımız burada bilime yaklaşacak. Geleceğin araştırmacıları burada yetişecek. Yeni buluşları burada görecekler' dedi.

EĞİTİM-GELİŞİM MERKEZİ OLACAK

Bilim Merkezi'nin 6 bin metrekarelik interaktif sergi salonu bulunacak. Bu salonda ziyaretçiler deney aletlerini kendileri kullanarak sonuçlarını anında gözlemleyebilecek. Bilim Merkezi'ne dönüşecek Seka fabrikaları gençlerin gelişmelerine katkı sağlayacak. Bilim Merkezi, çocukların ve gençlerin vakitlerini faydalı çalışmalarla geçirebilecekleri bir eğitim-gelişim merkezi olarak tasarlandı.

ÇOCUKLAR KENDİLERİNİ KEŞFEDECEK

Bilim eğitim merkezinin genç bilim adamı ve uzmanlardan oluşacak kaliteli kadrosunun gözetimi altında ve danışmanlığında, çocukların potansiyelleri keşfedilecek ve kabiliyetlerini kullanabilecekleri imkânlar sunulacak. Özel yetenekli çocuklar burada kendilerine özel programlarla eğitilecek.

EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK

Seka Bilim Merkezi, bilim ve teknolojiyle ilgilenen, ilerlemek, kendisini geliştirmek isteyen tüm gençlerimiz için bir eğitim üssü olacak. Kocaeli bilim merkezinde bilim kampları, sertifika programları, halk dersleri, bilim adamlarıyla söyleşi saatleri, devamlı seminerler ve konferanslar yapılacak. Merkez, ulusal ve uluslar arası kongrelere, seminerlere ve proje yarışmalarına ev sahipliği yapacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.