Koca Yusuf 1.1 milyar avro kazandıracak

Koca Yusuf 1.1 milyar avro kazandıracak

Türkiye'nin üretim ortağı olduğu "geleceğin nakliye uçağı" olarak nitelendirilen A400M'in, 2030 yılına kadar ülke ekonomisine 1,1 milyar avro kazandırması bekleniyor.

A400M Nakliye Uçağı Proje Müdürü Osman Soylu, yaptığı açıklamada, Türkiye, İngiltere, Fransa, Belçika ve Lüksemburg'un uluslararası konsorsiyumuyla 170 uçak üretileceğini ve her birinin 125 bin avroya satılacağını söyledi.

Uçakların tamamının ortak ülkelerdeki yerleşik tesislerde üretilecek parçalardan oluşacağını ve bunun da söz konusu ülkeler açısından büyük önem taşıdığını belirten Soylu, Türkiye'nin A400M'in yüzde 6'lık bölümünün üretiminde pay sahibi olduğunu vurguladı.

“EKONOMİYE ÖNEMLİ BİR KAYNAK SAĞLAYACAK”

Soylu, şunları kaydetti: "Bu kapsamda Türkiye yerli savunma sanayi firmaları, A400M uçağının tasarım ve üretiminde işpayı sahibi oldu. Program kapsamında, uçağın ön orta gövde, arka gövde, üst bölümü, paraşütçü kapıları, acil çıkış kapısı, arka üst kaçış kapağı ve kuyruk konisi gibi ana yapısal komponentlerine ilaveten kanatçık, sürat frenleri, aydınlatma sistemleri ile atık/temiz su sistemlerinin tasarım ve üretimi Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) mühendis ve teknisyenleri tarafından gerçekleştiriliyor. Bu üretim payıyla Türkiye 2030 yılına kadar 1,1 milyar avro gelir elde edecek. Ülke ekonomisi adına çok önemli bir kaynak olacak."

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.