KOBİ'ler ve Ar-Ge için 1,5 milyar lira destek

KOBİ'ler ve Ar-Ge için 1,5 milyar lira destek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, başta KOBİ'ler olmak üzere Ar-Ge faaliyetleri için doğrudan verecekleri desteğin 1,5 milyar liranın üzerinde olduğunu bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl, başta KOBİ'ler olmak üzere Ar-Ge faaliyetleri için doğrudan verecekleri desteğin 1,5 milyar liranın üzerinde olduğunu bildirdi. 

Işık, MAN'ın Yeni NEOPLAN Üretim Üssü'nün açılış törenindeki konuşmasında, firmanın üretim için Türkiye'yi seçmesinin tesadüfi olmadığını söyledi. 

Tek parametre ucuz işgücü veya arazi tahsisleri gibi teşvikler olsaydı, bunların başka ülkelerde de olduğunu dile getiren Işık, MAN'ın yeni NEOPLAN'ın üretimini Türkiye'de yapması kararında birinci faktörün, ülkedeki işgücünün kalitesi ve niteliği olduğunu ifade etti. 

Bunun da üretimin kalitesine ve verimliliğine yansıdığını belirten Işık, MAN'ın Almanya dışındaki ilk üretim tesisini Türkiye'de açtığını hatırlattı. 

Bakan Işık, MAN'ın günümüzde Türkiye'de en büyük kompakt otobüs tesisine sahip olduğuna dikkati çekerek, firmanın Türkiye'deki yatırımlarının her geçen gün arttığını söyledi. 

"Türkiye, otomotiv ihracatçısı bir ülke oldu"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, 2002 yılından sonra ülkede oluşan siyasi istikrar ve güven ortamı ile otomotiv sanayinin potansiyelinin ortaya çıktığını ve Türkiye'nin, otomotiv ihracatçısı bir ülke olmayı başardığını ifade etti. 

Türkiye'de 2002'de toplam otomotiv üretiminin 357 bin olduğunu anımsatan Işık, 2014 sonu itibarıyla bu rakamın 1 milyon 218 bin 848'e ulaştığını bildirdi. 

Bu yıl da otomotiv sektöründe ciddi üretim ve ihracat artışları yaşandığını anlatan Işık, "Türkiye, 2014 verilerine göre dünyada otomotiv üretiminde 17. sırada. Avrupa Birliği'nde (AB), sizlerin sayesinde otobüs üretiminde birinci sıradayız. Hafif ve ağır ticari araç üretiminde ikinci, otomobil üretiminde yedinci, toplam üretimde ise altıncı sıradayız" diye konuştu. 

"Türkiye'yi otomotiv sektöründe üretim ve Ar-Ge üssü haline getireceğiz" 

Bu başarıda hükümetin otomotiv sektörüne verdiği desteğin de önemli payı olduğunu dile getiren Işık, stratejilerinin, Türkiye'yi otomotiv sektöründe üretim ve Ar-Ge üssü haline getirmek olduğunu ifade etti. 

Fikri Işık, otomotiv sektöründe Ar-Ge ve tasarım kültürünün geliştirilmesi ile yeni teknolojilerin oluşturulmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.