Kobani'yi IŞİD yıktı biz yeniden yapacağız

Kobani'yi IŞİD yıktı biz yeniden yapacağız

Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, yurtlarına dönerek yıkılan evlerini yeniden inşa edecekleri günün hayalini kuruyor -

Kobanili inşaat ustası Eymen: ''Allah'ın izniyle yurdumuza geri döneceğiz ve evlerimizi tekrar inşa edeceğiz''
 
Türkiye 'ye sığınan Suriyeli Kürtler, Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalar nedeniyle ağır hasar gören evlerini yeniden inşa edecekleri günün hayalini kuruyor.
 
Kobani'de yaklaşık iki ay önce başlayan çatışmalardan kaçarak sığındıkları Suruç ilçesinde, savaşın bitmesini bekleyen sığınmacılar, ülkelerine dönecekleri günün umuduyla yaşıyor.
 
Türkiye'de kurulan geçici barınma merkezlerinde kalan sığınmacılar, terör örgütü IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalarda günlerce ağır silahların kullanılması nedeniyle adeta ''harabe kente'' dönen Kobani'yi yeniden imar edecekleri günün hayalini kuruyor.
 
Türkiye'ye sığınan Kobanili inşaat  ustası Mustafa Eymen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine kapılarını açıp şefkat elini uzattığı için Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.
 
Kamplarda her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Eymen, bu rağmen her Suriyeli gibi kendisinin de bir an önce memleketine dönebilmenin umudunu yaşadığını aktardı.
 
IŞİD'in çatışmalar sırasında bölgede yaptıkları yeni evleri dahi yıktığını vurgulayan Eymen, şöyle devam etti:
''Biz, değerli ve her şeyden kıymetli olan toprağımızı istiyoruz. Nereye gidersek gidelim, Kobani gibi yer bulamayız. Orada evimiz sıvasız olsa dahi bize saray gibi geliyordu. IŞİD, bölgede yeni yaptığımız evler de dahil taş üstünde taş bırakmadı. Allah'ın izniyle yurdumuza geri döneceğiz ve evlerimizi tekrar inşa edeceğiz. Yurdumuzu yeniden kuracağız. Onlar yıktı, biz yeniden yapacağız. Burada bize çok iyi hizmet ediyorlar ama toprağımız her şeyden daha değerlidir. Toprağımızı hiçbir şeye değişmeyiz.''
 
İnşaat işçisi Said Arkas da ülkelerine döndüklerinde el birliği yaparak, kısa sürede Kobani'yi tekrar ayağa kaldırmayı umut ettiklerini söyledi.
 
Memleketlerini inşa etmekte zorlanmayacaklarına inandığını dile getiren Arkas, tek istediklerinin IŞİD'in vatanlarından bir an evvel çekilmesi olduğunu sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.