Kobani'nin tek ekmek fırını

Kobani'nin tek ekmek fırını

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında aylardır çatışmaların sürdüğü Kobani'de (Ayn el-Arap), işleyen tek fırın, IŞİD'e karşı savaşan farklı Kürt gruplara hizmet veriyor.

Çatışmalar nedeniyle adeta harabeye dönen ilçede bulunan ekmek fırınlarının bazısı yıkılırken bazısı da bölgedeki sivillerin göç etmesi nedeniyle kapatıldı. İlçede faal durumda sadece bir fırın kaldı.
 
Fırında günlük 1 buçuk ila 2 ton arası hamur yoğurulurken, pişirilen ekmekler IŞİD'e karşı savaşan farklı Kürt gruplara ücretsiz dağıtılıyor.
 
Kobani sakinlerinden ve sözkonusu fırının çalışanlarından Mustafa es-Suri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının başından beri faal durumda olan fırınları hedef aldığını belirterek ''Rastgele ve şiddetli bombardımanlara rağmen burada çalışmaya devam ediyoruz. IŞİD'e karşı savaşanlara ekmek üreterek destek oluyoruz'' dedi.
 
İlçenin, IŞİD militanları tarafından kuşatılmasının ardından bölge halkı Türkiye'ye sığınmış, sivil ve ekonomik hayat tamamen bitmişti. İlçe sadece çatışmalara sahne oluyor. 
 
Kobani'de çatışmaların yoğunluğu kısmen azaldı. İlçeyi doğu, batı ve güney kesiminden kuşatan terör örgütünün son günlerde savunma pozisyonuna geçtiği ve bazı mahallelerden de geri çekildiği gözleniyor.
 
Halen, ÖSO destekli Muhalif Rakka Devrimcileri, Peşmerge ve bazı Kürt gruplar IŞİD'e karşı farklı bölgelerde savaşıyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Kobani'de IŞİD hedeflerini havadan 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.