Kobanili Kürtler: Savaş gelmesin diye dua ediyorduk

Kobanili Kürtler: Savaş gelmesin diye dua ediyorduk

Terör örgütü IŞİD'in tehdidinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, kendileri için hazırlanan çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor

Terör örgütü IŞİD'in tehdidinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, kendileri için hazırlanan çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.
 
 IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek Türkiye'ye gelen sığınmacıların kimileri AFAD'ın oluşturduğu geçici barınma merkezlerine, kimileri ilçedeki akrabalarının yanına yerleşirken, kimileri de kendi imkanlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor.
 
Kobani (Ayn el Arap) ilçesine bağlı Şeran köyünden ailesiyle Suruç'a sığınan 55 yaşındaki Gazal İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de ailesiyle mutlu bir hayat yaşarken savaş nedeniyle sığınmacı durumuna düştüklerini söyledi.
 
Köylerinde yaşadıkları dönemde çocuklarının kazandığı parayla geçimlerini sağladıklarını anlatan İsmail, "Orada toprağımız, arazimiz yok. Sadece bir evimiz vardı ve bu evde mutlu bir şekilde yaşıyorduk. Sürekli 'savaş bölgemize gelmesin' diye dua ediyorduk ama yine de geldi" dedi.
 
Çatışmaların köylerine yaklaşmasıyla evlerini terk ettiklerini belirten İsmail, şöyle devam etti:
 
"Savaş nedeniyle evimizi terk etmek zorunda kaldık, muhacir olduk. Biz ancak kendi canımızı kurtarabildik. Ne bir halı, ne bir giysi ne de bir ayakkabımızı bile yanımızda getiremedik. Bütün yiyeceklerimizi, eşyalarımızı bırakmak zorunda kaldık. Hatta kış için pekmez hazırlıyordum onu bile tamamlayamadım. Allah Türkiye halkından razı olsun. Bize kucak açtılar, çadırlar kurdular." 
 
"Çocuklarım şehrimizi korumaya çalışıyor"
 
Hatice Ali de terör örgütü IŞİD üyelerine rehin düşmemek için evlerini ve şehirlerini terk ettiklerini söyledi.
 
Kobani kent merkezinde sadece IŞİD'e karşı savaşan Kürt grupların kaldığını belirten Ali, "Şimdi çocuklarım şehrimizi korumaya çalışıyor. Bütün siviller evini terk etmek zorunda kaldı" diye konuştu.
 
Aynı zulmü Esed'in de kendilerine uyguladığını anlatan Ali, şunları kaydetti:
 
"Şu anda 3 çocuğum Kobani'de IŞİD'e karşı savaşıyor. Burada da diğer çocuklarımızla çadırlarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Ne bir yatağımız, ne de başka bir şeyimiz var, yerde uyuyoruz."
 
Savaşın bir ön önce bitmesini temenni eden Ali, ülkesine döneceği günü sabırsızlıkla beklediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.