Kobanili Çocuklara Psikolojik Destek

Kobanili Çocuklara Psikolojik Destek

Türk Kızılayı, ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve geçici barıma merkezlerinde kalan Kobanili çocuklara oluşturulan alanlarda psikolojik destek veriyor

Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürt ailelerin çocuklarına savaşın olumsuz etkisini atlatabilmeleri için Türk Kızılayı tarafından psikolojik destek sağlanıyor.

Geçişlerin başladığı ilk günden itibaren bölgeye gelen ve sığınmacılara her türlü desteği sunan Türk Kızılayı ekipleri, AFAD tarafından oluşturulan geçici barınma merkezlerinde "Çocuk Dostu Alan" oluşturdu.

Söz konusu alanlarda çocukların savaş atmosferinden uzaklaşmaları için çalışan ekipler, sığınmacıların takdirini kazanıyor.

Türk Kızılayı alan sorumlusu Didem Yanardağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınanların büyük bölümünü çocukların oluşturduğunu anımsattı.

Savaştan en çok çocukların etkilendiğini ve bu çocukları çatışma ortamından uzaklaştırmak için çalıştıklarını anlatan Yanardağ, yeni açılacak kampta çalışmaların daha verimli olacağını ifade etti.

Suriyeli çocukların programlara yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Yanardağ, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı ve UNİCEF'in ortak çalışması olan "Çocuk Dostu Alan" projesinde 4-18 yaş grubundaki çocuklarla aktiviteler, psiko-sosyal destek çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca davranış kurallarıyla ilgili tematik konuşmalar ve resim çalışması yapıyoruz. Çocukları savaştan bir nebze olsun uzaklaştırmak onları gergin ortamdan uzaklaştıracak aktiviteler yapıyoruz. Örneğin drama, tiyatro çalışmaları ve sabah sporu yapıyoruz. Satranç ve çeşitli oyunlarla onların zihinsel gelişimlerini sağlayacak etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklar bu alanlarda yaşıtlarıyla bir araya gelip, yaşadıkları olayların üstesinden gelebilme imkanına kavuşuyor."

Yanardağ, çocuklardan olumlu bir geri dönüş aldıklarını ve çocukların alana gelmek için can atığını sözlerine ekledi.

Çocuklardan Şevin Abdullah (9) da eğitimlerin keyifli geçtiğini ve yaşıtlarıyla güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.